Basket Talk

Basket League: Το BN Sports απονέμει τα δικά του βραβεία! (video)

Basket League: Το BN Sports απονέμει τα δικά του βραβεία! (video)
Το BN Sports επιχείρησε να δώσει τα δικά του... βραβεία για την φετινή Basket League και σας παρουσιάζει όλους τους «πρωταγωνιστές», που ξεχώρισαν σε επτά κατηγορίες!

Η Basket League βρίσκεται ήδη στα μισά της τρίτης φάσης (Top 6/Play Out), κάτι που σημαίνει πως η αντίστροφη μέτρηση για τα Play Offs του πρωταθλήματος έχει ξεκινήσει.

Το φινάλε της κανονικής διάρκειας βρήκε πρωτοπόρο τον Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί ως 2ος, την ώρα που ο αξιόμαχος Κολοσσός κατόρθωσε να βρεθεί στην 6άδα, αφήνοντας εκτός, τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο και την ΑΕΚ

Πάντως, για ακόμη έναν χρόνο η regular season είχε αρκετούς διακριθέντες, από όλες τις ομάδες. Γι' αυτό το λόγο, το BN Sports δίνει τα δικά του βραβεία, καθώς επιλέγει τους «πρωταγωνιστές» του πρωταθλήματος, μέσα από επτά κατηγορίες!

MVP: Άλεκ Πίτερς (Ολυμπιακός) 

Η φετινή σεζόν ήταν από μόνη της μία πρόκληση για τον φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος καλούνταν να αναπληρώσει το μεγάλο «κενό» που άφησε ο Σάσα Βεζένκοφ, με την απόφαση του να μετακομίσει στο NBA. Σε έναν μεγάλο βαθμό, ο Πίτερς κατόρθωσε να μπει στα «παπούτσια» του περσινού MVP της EuroLeague, με τον ίδιο να πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και εντός των τειχών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο Αμερικάνος φόργουορντ είναι 1ος σε βαθμούς αξιολόγησης στο ελληνικό πρωτάθλημα με 460, την ώρα που ο 2ος Λουκά Μπραΐκοβιτς έχει 419.  

BASKET LEAGUE 2023-2024 / ϓ֐ - БόLjŁӠ

Κορυφαία 5άδα: Χέιλ - Γκάλινατ - Πίτερς - Μπραΐκοβιτς - Τσαντ 

Η κορυφαία σύνθεση του πρωταθλήματος απαρτίζεται από πέντε παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε διαφορετικές ομάδες.

Το BN Sports τοποθέτησε στον «1» τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος, Χάντερ Χέιλ, ο οποίος διανύει μια εντυπωσιακή σεζόν με τον Προμηθέα. Με 17 πόντους ανά παιχνίδι και συνολικά 388 πόντους ο Αμερικάνος γκαρντ αξίζει να λάβει αυτή τη διάκριση.

Στη θέση «2» βρίσκεται ο Ρομπέρτο Γκάλινατ, ο οποίος αν και απουσίασε 2.5 μήνες από την ενεργό δράση (κάταγμα στον αντίχειρα), όσο αγωνίστηκε, έδειξε τα προσόντα του. Ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος είναι ο Αμερικάνος γκαρντ του Άρη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της φετινής κανονικής περιόδου στη Basket League μέτρησε 15.3 πόντους και 2.6 ριμπάουντ.

Με ένα αρκετά υψηλό σχήμα θα παραταχθεί στα παρκέ η... ομάδα του BN Sports, καθώς στη θέση του σμολ φόργουορντ είναι ο Άλεκ Πίτερς. Για τον Αμερικάνο φόργουορντ του Ολυμπιακού αναφερθήκαμε και στην κατηγορία του MVP και ως πολυτιμότερος, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την κορυφαία 5άδα!

Στη θέση «4» επιλέχθηκε ο Λούκα Μπραΐκοβιτς, ο οποίος με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου, ξεχώρισε στην κατηγορία του ranking (2ος με 419), του σκοραρίσματος (5ος με 333), αλλά και σε αυτή των κοψιμάτων (2ος με 25).

Τέλος, η σχετική λίστα ολοκληρώνεται με τον σέντερ του Απόλλωνα Πάτρας, Μπράουν Τσαντ, ο οποίος έρχεται 3ος στο ranking με συνολικά 309 βαθμούς, την ώρα που κυριαρχεί στους αιθέρες με συνολικά 210 ριμπάουντ (1ος), αλλά και 28 κοψίματα (1ος).  

Καλύτερος προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου (Προμηθέας Πάτρας)  

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου φρόντισε να δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα στην Πάτρα, με τον Προμηθέα να παίζει ανά περιόδους πολύ θεαματικό μπάσκετ. Οι Πατρινοί τερμάτισαν στην 4η θέση με ρεκόρ 13-9, πίσω από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Περιστέρι, την ώρα που στην Ευρώπη έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει αποδείξει την αξία του ως προπονητής, ωστόσο η φετινή σεζόν του Προμηθέα Πάτρας είναι πραγματικά αξία θαυμασμού.  

BASKET LEAGUE 2023-2024 / БόLjŁӠ- ʏˏӓϓ (MđŁӠKŎϐϕˏӠ/ EUROKINISSI)

Καλύτερος ρούκι: Αντώνης Καραγιαννίδης (Προμηθέας Πάτρας)  

Το καλοκαίρι, ο Προμηθέας Πάτρας προχώρησε σε μία μεταγραφική επένδυση για το μέλλον, αφού ενέταξε στο ρόστερ του, τον Αντώνη Καραγιαννίδη, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Αίαντα Ευόσμου, ενώ συμμετείχε και στα draft της G League. Οι αριθμοί του 21χρονου φόργουορντ με την ομάδα της Πάτρας μπορεί να μην... τρομάζουν (2.2 πόντοι, 2.05 ριμπάουντ), ωστόσο ο ίδιος έδειξε να ξεχωρίζει ανάμεσα στους πρωτοεμφανιζόμενους, την ίδια στιγμή που αναμένεται να απασχολήσει το μπασκετικό κοινό στο άμεσο μέλλον.

Καλύτερος αμυντικός: Τζέριαν Γκραντ (Παναθηναϊκός)

Τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Basket League, ο Τζέριαν Γκραντ έχει δείξει πως εάν επιθυμεί να εξουδετερώσει τους αντιπάλους του, θα το κάνει και με το παραπάνω! Ίσως σε αυτή την κατηγορία να αδικείται ο Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος είναι επίσης ελίτ αμυντικός, όμως ο παίκτης του Παναθηναϊκού κατόρθωσε να «κόψει» εκείνος το νήμα στη σχετική κατηγορία. Ο ίδιος αποτελεί το «όπλο» του Εργκίν Αταμάν, ενώ «βασανίζει» συνεχώς τους αντίπαλους χειριστές με την πίεση που ασκεί επάνω στην μπάλα.

grant-peristeri.jpg

Καλύτερος ξένος: Λούκα Μπραΐκοβιτς (Κολοσσός Ρόδου)  

Στη «μάχη» για τον κορυφαίο ξένο, ο Λούκα Μπραΐκοβιτς νίκησε στις λεπτομέρειες τον Χάντερ Χέιλ του Προμηθέα Πάτρας! Ο 25χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στην κανονική διάρκεια, με τον ίδιο να έρχεται 2ος στην κατηγορία του PIR (419) και των μπλοκ (25), αλλά και 4ος σε αυτή του σκοραρίσματος (333).  

brajkovic.jpg

Ο πιο βελτιωμένος παίκτης: Άλεκ Πίτερς (Ολυμπιακός)  

Ο Άλεκ Πίτερς «σαρώνει» στα βραβεία του BN Sports και όχι άδικα! Ο 29χρονος φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδος, είναι και ο πιο βελτιωμένος παίκτης σε σχέση με την περσινή σεζόν, αφού έχει ανέβει περίπου 8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Πίτερς είχε 10.75 βαθμούς (κατά μέσο όρο) στο ranking, την ώρα που φέτος έχει 18.4! Παράλληλα, ο παίκτης του Ολυμπιακού έχει βελτιωθεί άρδην και στο σκοράρισμα, καθώς από τους 9 πόντους που πετύχαινε ανά παιχνίδι, πλέον έχει φτάσει στους 14.  

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0