Basket Talk

Μάρκους Χάουαρντ: Η σεζόν της «απογείωσης», με τον γρηγορότερο ρυθμό σκοραρίσματος στην ιστορία της EuroLeague! (video)

Μάρκους Χάουαρντ: Η σεζόν της «απογείωσης», με τον γρηγορότερο ρυθμό σκοραρίσματος στην ιστορία της EuroLeague! (video)

Η σεζόν του Μάρκους Χάουαρντ στέκεται επάξια δίπλα στις κορυφαίες που έχουμε δει στην EuroLeague από άποψη σκοραρίσματος. Και υπάρχουν ορισμένοι ιδιαίτεροι αριθμοί που το αποδεικνύουν.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον τρόπο που αγωνίζεται ο Μάρκους Χάουαρντ. Κάποιος άλλος μπορεί να σταθεί στο ότι η Μπασκόνια αποτελεί μια ομάδα… κομμένη και ραμμένη για παίκτες που θέλουν να αναδειχθούν, με τις στατιστικές τους επιδόσεις να αποδεικνύονται ενίοτε πλασματικές. Παρ’ όλα αυτά, στην περίπτωση του 25χρονουυ Αμερικανού γκαρντ, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε τη μοναδικότητα των αριθμών της δεύτερης σεζόν του στο επίπεδο της EuroLeague. Ένα πλήθος δεδομένων, καθιστά την χρονιά του Χάουαρντ, μια από τις καλύτερες που έχουν γίνει στην διοργάνωση, από το 2000 έως και σήμερα, σε ό, τι αφορά το σκοράρισμα.

Οι 19.4 πόντοι του Χάουαρντ, είναι μια επίδοση που έχει ξεπεραστεί αρκετές φορές. Στο νέο format της EuroLeagueΤζέιμς, Λάρκιν, Σβεντ και Λάνγκφορντ έχουν ολοκληρώσει σεζόν με περισσότερους πόντους. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια αναλογία, που αναδεικνύει με ακρίβεια, τον ασύλληπτο ρυθμό με τον οποίο σκοράρει ο Μάρκους Χάουαρντ, και ο οποίος δεν έχει επαναληφθεί στην EuroLeague στον 21ο αιώνα.

Αναφερόμαστε στους πόντους που σκοράρει ένας παίκτης ανά 40 λεπτά συμμετοχής. Ο Χάουαρντ λοιπόν, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 33.6 πόντους ανά 40 λεπτά!

Για να εντοπίσουμε παίκτες που έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 30 πόντων σε αυτήν την άτυπη στατιστική κατηγορία, πρέπει να γυρίσουμε πάνω από 20 χρόνια πίσω, στις περιπτώσεις των Μίλος Βούγιανιτς (30.1 / 2002-03) και Αλφόνσο Φορντ (30.2 / 2000-01).

Από τους σύγχρονους σταρ της διοργάνωσης, πιο κοντά σε αυτές τις επιδόσεις έχει φτάσει ο Λάρκιν, όταν «έσπαγε» τα κοντέρ τη σεζόν 2019-20, και σκόραρε 29.7 πόντους ανά 40 λεπτά.

Ταυτόχρονα, ο Μάρκους Χάουαρντ πέτυχε τα περισσότερα εκτελεσμένα και εύστοχα τρίποντα σε κανονική περίοδο (125/314).

Είναι προφανές πως το παιχνίδι του έχει ξεκάθαρα και σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Η προσφορά του στη δημιουργία είναι σχεδόν μηδαμινή, ενώ οι αμυντικές του αδυναμίες και η συχνότητα με την οποία κάνει φάουλ, είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής (23:06).

Μόλις στα 25 του χρόνια, όμως, και στη δεύτερη σεζόν του στην Ευρώπη, ο Χάουαρντ αφήνει τεράστιες υποσχέσεις για το μέλλον, και ταυτόχρονα φροντίζει να «σπάει» ρεκόρ που αφορούν το παρόν της EuroLeague.

Ελπίζουμε, λοιπόν, να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, και να τον απολαύσουμε για όσο περισσότερο καιρό γίνεται στα ευρωπαϊκά παρκέ.


Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0