Basket Talk

Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης: Οι κορυφαίες ομάδες της EuroLeague, όταν η μπάλα «καίει»! (video)

Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης: Οι κορυφαίες ομάδες της EuroLeague, όταν η μπάλα «καίει»! (video)

Στην EuroLeague μετρούν όλες οι κατοχές, και οι ομάδες που επιθυμούν να πρωταγωνιστήσουν, θα πρέπει να είναι πλήρως συγκεντρωμένες στην... τελική ευθεία της κάθε αναμέτρησης!  

Ο ανταγωνισμός είναι το κυρίαρχο στοιχείο της φετινής EuroLeague και μέχρι στιγμής, οι ομάδες που βρίσκονται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, δεν είναι μονάχα οι πιο ταλαντούχες, αλλά είναι και αυτές που κατορθώνουν να λειτουργούν εξαιρετικά και όταν υπάρχει πίεση.

Η εμπειρία, σε συνδυασμό με το ταλέντο και την σκληράδα στην άμυνα, μπορούν να κρατήσουν «όρθιες» τις ομάδες στο... ρινγκ της διοργάνωσης και να τις οδηγήσουν στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης.

Με βάση όσα προαναφέρθηκαν, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στον πίνακα των επιδόσεων των ομάδων στην... τελική ευθεία του κάθε αγώνα. Στο χρονικό σημείο δηλαδή, που η μπάλα «καίει».

Μία... ματιά στους αριθμούς, φανερώνει πως η Μπαρτσελόνα είναι η κορυφαία ομάδα, όσον αφορά τους κρίσιμους πόντους που πετυχαίνει, αλλά και επιτρέπει, στα τελευταία πέντε λεπτά των αναμετρήσεων και ενώ η διαφορά δεν ξεπερνά τους πέντε πόντους.  

Συγκεκριμένα, σε αυτό το χρονικό σημείο, οι «μπλαουγκράνα» σκοράρουν 1.08 πόντους ανά κατοχή, την ώρα που δέχονται μόλις 0.71, με τη διαφορά μεταξύ επίθεσης/άμυνας να βρίσκεται στο 0.37.

Στη 2η θέση της σχετικής λίστας, ισοβαθμούν Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης, με το «τριφύλλι» να παρουσιάζει ένα ελαφρώς καλύτερο αμυντικό πρόσωπο από τη «Βασίλισσα» στο τελευταίο πεντάλεπτο των παιχνιδιών, ενώ αντίθετα, οι Ισπανοί έχουν ένα ισχνό προβάδισμα στην επίθεση.

Ανά κατοχή, οι «πράσινοι» βρίσκουν 1.10 πόντους στην... τελική ευθεία των ματς, την ώρα που επιτρέπουν 0.94 πόντους.

Από την άλλη, η ομάδα του Τσους Ματέο φτάνει τους 1.12 πόντους σε κάθε κατοχή και δέχεται 0.96, στο συγκεκριμένο σημείο των αγώνων της.

Υψηλή θέση στη σχετική λίστα, αλλά μετά τις προαναφερθείσες ομάδες, κατέχει και η Φενέρμπαχτσε, η οποία «αγγίζει» τους 1.08 πόντους ανά κατοχή, στα τελευταία πέντε λεπτά, ενώ η τουρκική ομάδα επιτρέπει 0.95 πόντους στην άμυνα της.  

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0