Basket Talk

Από το φινάλε του «μαρτυρίου», στο... πάρτι με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ: Πόσα άλλαξαν για τον Παναθηναϊκό μέσα σε έναν χρόνο; (video)

Από το φινάλε του «μαρτυρίου», στο... πάρτι με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ: Πόσα άλλαξαν για τον Παναθηναϊκό μέσα σε έναν χρόνο; (video)
Περίπου ένας χρόνος έχει περάσει από το τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για την κανονική διάρκεια της EuroLeague της σεζόν 2022-23. Μονάχα που τότε, το «τριφύλλι» ήταν αδιάφορο βαθμολογικά και «πάλευε» για την... τιμή των όπλων, ενώ φέτος ετοιμάζει «πάρτι» 2ης θέσης στο ΟΑΚΑ!

Η περασμένη τριετία ήταν ο απόλυτος «εφιάλτης» του Παναθηναϊκού και ένα «κομμάτι» της ιστορίας του συλλόγου, που αναμφίβολα, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» θα θέλουν να... σβήσουν από τη μνήμη τους.

Πριν από έναν χρόνο, οι «πράσινοι» όδευαν προς την τρίτη διαδοχική σεζόν, όπου έμεναν εκτός από την 8άδα της EuroLeague, με το «μαρτύριο» του Παναθηναϊκού, στην ευρωπαϊκή μορφή του, να ολοκληρώνεται με εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Παρτίζαν.

Στις 14 Απριλίου του 2023, ο Παναθηναϊκός με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο, ταξίδευε στο Βελιγράδι, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της EuroLeague.

Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους «πράσινους», αφού οι ίδιοι γνώριζαν πως θα τερματίσουν στη 17η θέση της βαθμολογίας, την ίδια στιγμή που η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήθελε τη νίκη, για να «κλειδώσει» την 6η θέση.

Η αναμέτρηση κύλησε με τον Παναθηναϊκό να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και να διεκδικεί τη νίκη μέχρι το τέλος, αλλά και να ηττάται με 83-81 στο φινάλε.  

Με αυτό τον τρόπο, ολοκληρώθηκε ο περσινός ευρωπαϊκός... Γολγοθάς του «τριφυλλιού», αλλά και άνοιξε μία νέα «σελίδα», η οποία θα έβαζε ξανά την ελληνική ομάδα, στις «ράγες» των επιτυχιών.

Περίπου έναν χρόνο αργότερα (363 ημέρες μετά), ο Παναθηναϊκός είναι εντελώς... διαφορετικός, σε όλα τα επίπεδα. Νέος προπονητής, 12 καινούργιοι παίκτες, ανακαινισμένο ΟΑΚΑ, με την ομάδα και τον κόσμο να «ονειρεύονται» το Final-4 του Βερολίνου.

Το ολικό... λίφτινγκ του «τριφυλλιού», στο οποίο φέρει φαρδιά-πλατιά την «υπογραφή» του ο Εργκίν Αταμάν, έχει διαφοροποιήσει τα δεδομένα στη EuroLeague και έχει επανατοποθετήσει το «τριφύλλι», στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.  
Schlussjubel, Mathias Lessort #26 (Panathinaikos Athen), Marius Grigonis #40 (Panathinaikos Athen), FC Bayern Basketball vs. Panathinaikos Athen, Basketball, EuroLeague, 33. Spieltag, 05.04.2024

Από 17ος, ο Παναθηναϊκός είναι πλέον 2ος και 12 μήνες μετά το φινάλε του περσινού «μαρτυρίου» που έλαβε χώρα στη Σερβία, οι «πράσινοι» υποδέχονται την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, της φετινής διοργάνωσης.

Πρόκειται για ένα ματς, όπου το «τριφύλλι» ενδέχεται να «σφραγίσει» τη 2η θέση και σε περίπτωση που φτάσει στο στόχο του, τότε θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στα play-offs, μέσω των play-in. ‘ 

Μέσα σε έναν χρόνο, ο Παναθηναϊκός έκανε... στροφή 180 μοιρών, καθώς με υπομονή, αφοσίωση, ταλαντούχο ρόστερ και έμπειρο προπονητή, έπαιξε εκ νέου θεαματικό μπάσκετ, «κέρδισε» τον κόσμο του και πλέον «βλέπει» ως ρεαλιστικό στόχο, το Final-4 της EuroLeague.

Ό,τι και να συμβεί πάντως στο τέλος, ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει επιστρέψει σε όλα τα επίπεδα και να λειτουργεί με τον σωστό τρόπο. Μία... συνταγή, η οποία πιθανώς να τον οδηγήσει εκεί που οι άνθρωποι του συλλόγου «ονειρεύονται» για την ομάδα τους.  

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0