Basket Talk

Πρωτοφανής θρίαμβος με... ελληνικό αντίκτυπο: Η Στέλλα Καλτσίδου οδήγησε τους Λόντον Λάιονς στην κορυφή της Ευρώπης! (video)

Πρωτοφανής θρίαμβος με... ελληνικό αντίκτυπο: Η Στέλλα Καλτσίδου οδήγησε τους Λόντον Λάιονς στην κορυφή της Ευρώπης! (video)
Μία Ελληνίδα στην κορυφή της Ευρώπης! Η Στέλλα Καλτσίδου οδήγησε τους Λόντον Λάιονς στην κατάκτηση του EuroCup γυναικών και έγινε η πρώτη προπονήτρια από την Ελλάδα που πανηγυρίζει ευρωπαϊκό τίτλο με την ομάδα της.

Παρά το γεγονός πως ως αθλήτρια είχε μία τεράστια καριέρα, με σπουδαία επιτεύγματα, η μεγαλύτερη επιτυχία της Στέλλας Καλτσίδου, «σφραγίστηκε» από τον πάγκο!

Η 41χρονη προπονήτρια των Λόντον Λάιονς κατέκτησε το Euro Cup γυναικών με την αγγλική ομάδα και έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα που οδηγεί στην κορυφή της Ευρώπης έναν σύλλογο. Μάλιστα, αυτό το έκανε με ρεκόρ 15 νικών σε 16 αγώνες!

Η Καλτσίδου ξεκίνησε την καριέρα της ως καλαθοσφαιρίστρια το 1994 και μέχρι το 2019 που ανακοίνωσε την απόσυρσή της, έζησε ένα όμορφο μπασκετικό «ταξίδι», το οποίο... περιτριγυρίστηκε από τίτλους και διακρίσεις.

Τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδος, ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδος, τρία πρωταθλήματα Γαλλίας, ένα Κύπελλο Γαλλίας και ένα double στην Πολωνία, μέτρησε στη διασυλλογική της καριέρα η άλλοτε διεθνής φόγργουορντ.

Η ίδια αγωνίστηκε μεταξύ άλλων, στις Εσπερίδες και στον Ολυμπιακό, στην Μπουργκ, αλλά και στην Πολκοβίτσε, στην οποία έκλεισε και την καριέρα της.

Με την Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών, η Καλτσίδου αγωνίστηκε για περίπου 17 χρόνια, διάστημα στο οποίο έλαβε μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. 
kaltsidou-stella.jpg

Η προπονητική της καριέρα ξεκίνησε το 2019, με την ίδια να βρίσκεται στο staff του Αμαρουσίου, του Ολυμπιακού, αλλά και της εθνικής Σλοβενίας σε αυτά τα χρόνια, την ώρα που τον ρόλο της πρώτης προπονήτριας τον είχε στον Φιλαθλητικό το 2020, αλλά και αυτή τη στιγμή στους Λόντον Λάιονς.

Όσον αφορά στον ιστορικό τελικό, η αγγλική ομάδα κατάφερε να καλύψει το -7 (75-68) της πρώτης αναμέτρησης με την Μπεσίκτας και με το 81-70, κατέκτησε το τρόπαιο.

Κορυφαία για τη νικήτρια ομάδα, ήταν η Κάρλι Σάμουελσον με 19 πόντους, ακολούθησε η πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Μέγκαν Γκούσταφσον με 18 πόντους (7 ριμπάουντ), ενώ ο Τένι Φαγκμπένλε σημέιωσε 17 πόντους.

Η ουσία πάντως είναι, ότι οι Λόντον Λάιονς στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Και σε αυτή τη διάκριση, τους οδήγησε μία Ελληνίδα, η οποία έχει αφήσει «άφωνο» το φίλαθλο κοινό του μπάσκετ, με τις προπονητικές της ικανότητες.  

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0