Basket Talk

Πόσο θα τον... αλλάξει ο Μιλουτίνοφ; Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στα ριμπάουντ και η λύση που θα τον «απογειώσει»! (video)

Πόσο θα τον... αλλάξει ο Μιλουτίνοφ; Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στα ριμπάουντ και η λύση που θα τον «απογειώσει»! (video)

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε πρόβλημα στον τομέα των ριμπάουντ στα δύο παιχνίδια του Βελιγραδίου και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος, για τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ!  

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έφυγε με δύο σπουδαία - διαδοχικά - διπλά από το Βελιγράδι, αφού νίκησε τόσο την Παρτίζαν, όσο και τον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο και στις δύο αναμετρήσεις, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν προβλήματα στον τομέα των ριμπάουντ.

Απέναντι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οι Πειραιώτες είδαν τους γηπεδούχους να μαζεύουν 13 ριμπάουντ περισσότερα (39-26), την ίδια στιγμή που κόντρα στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μέτρησε 11 ριμπάουντ λιγότερα (38-27).

Και όλα αυτά, ενώ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο Ολυμπιακός παίρνει... σχεδόν άριστα στο συγκεκριμένο «κομμάτι» του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, η ελληνική ομάδα είναι η 2η καλύτερη της διοργάνωσης, όσον αφορά στα ριμπάουντ που επιτρέπει στους αντιπάλους της (32 ανά ματς), την ώρα που κατά μέσο όρο μαζεύει 32.4 ριμπάουντ τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μέσα από αυτόν τον τομέα, ο Ολυμπιακός κατορθώνει να ελέγχει τον ρυθμό στα παιχνίδια του και να κερδίζει - στην πλειοψηφία  των περιπτώσεων - μέσω της άμυνας του.

Για πολλούς, το «ψεγάδι» των ριμπάουντ που παρουσιάστηκε, ήταν μία... κακή παρένθεση, όμως φαίνεται πως έχει εξήγηση.

Αναμφίβολα, η απουσία του Φίλιπ Πετρούσεφ, αλλά και αυτή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, επηρέασαν τις ισορροπίες του Ολυμπιακού στο «κομμάτι» των ριμπάουντ, την ίδια στιγμή που ο - εξαιρετικός - Μόουζες Ράιτ δείχνει να υστερεί στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Μόλις 2.3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι στη EuroLeague, μαζεύει ο Αμερικάνος σέντερ, ο οποίος όμως, έχει... αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα των «ερυθρόλευκων», αφού έχει συμπληρώσει το «κομμάτι» του... παζλ που έλειπε και αυτό αφορούσε την αθλητικότητα της φροντ-λάιν.

Πάντως, ο 25χρονος ψηλός, έχει και... ελαφρυντικά, όσον αφορά στον χαμηλό αριθμό ριμπάουντ που έχει ανά ματς και αυτό, διότι ο Ολυμπιακός έχει διαλέξει να παίζει με αλλαγές στην άμυνά του. Κατά συνέπεια, αυτός ο τρόπος αμυντικής προσέγγισης... τραβάει τον Ράιτ, μακριά από την ρακέτα, με αποτέλεσμα να χάνονται αρκετά ριμπάουντ.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να σημειωθεί, πως με την επιστροφή του Μιλουτίνοφ, το συγκεκριμένο πρόβλημα αναμένεται να λυθεί, αφού ο Σέρβος σέντερ είναι και αρκετά έμπειρος παίκτης, αλλά και εξαιρετικός ριμπάουντερ (5.8 ανά παιχνίδι).

Στο ΣΕΦ, μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή του 29χρονου, ο οποίος απουσιάζει περίπου τρεις μήνες από την ενεργό δράση και όταν επιστρέψει θα προστεθεί ως ένα (υπερ)πολύτιμο «όπλο» στη... φαρέτρα του Γιώργου Μπαρτζώκα.  

Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0