Basket Talk

«It’s more than a game»: Μεγαλείο ψυχής από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο! (video)

«It’s more than a game»: Μεγαλείο ψυχής από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο! (video)

Η όμορφη και συγκινητική κίνηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο προς τον Ιμμάνουελ Κουίκλεϊ είναι αυτό που πρέπει να μας μείνει από την αναμέτρηση των Μπακς με τους Ράπτορς!

Τι κι αν οι Μπακς μέτρησαν την τρίτη σερί ήττα τους; Μερικά πράγματα δεν πρέπει να μετρώνται σε νίκες και ήττες και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το γνωρίζει πολύ καλά.

Είναι γνωστό πως τα «Ελάφια» δεν βρίσκονται σε καλό… φεγγάρι αγωνιστικά και με τον «Greek Freak» απόντα οι απογοητευτικές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς (06/04, 111-117).

Αυτό, όμως λίγο πρέπει να μας απασχολεί μπροστά στα πραγματικά σημαντικά πράγματα της ζωής και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξέρει να τα ξεχωρίζει.

Οι Ράπτορς μπορεί να κέρδισαν μετά από ένα σερί 15 ηττών και μάλιστα μέσα στο Μιλγουόκι εν τη απουσία του Έλληνα σούπερ σταρ, όμως η στιγμή του ματς έγινε μετά το άκουσμα του ήχου της κόρνας που σήμανε τη λήξη.

Ο Αντετοκούνμπο μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης φορώντας τις φόρμες του, πήρε την πρωτοβουλία και πήγε μόνος του προς τον πόιντ γκαρντ του Τορόντο, Ιμμάνουελ Κουίκλεϊ για να του μιλήσει και να το αγκαλιάσει.

Αυτό είναι μία φυσιολογική κίνηση μετά τη λήξη των ματς ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων, όμως το περίεργο ήταν πως οι δυο τους δεν φαίνεται να γνωρίζονται τόσο καλά για να δικαιολογείται η θερμή συναναστροφή τους.

Μάλιστα, ο «Greek Freak» μετά την συνομιλία του με τον παίκτη των Ράπτορς πήγε προς την ομάδα του για να μιλήσει στους συμπαίκτες του.

Έπειτα, όλοι οι Μπακς μαζεύτηκαν κάνοντας έναν κύκλο γύρω από το logo με τον Γιάννη να φωνάζει εκεί και τον Κουίκλεϊ. Έτσι, όλοι μαζί φάνηκε σαν να αυτοσυγκεντρώνονται, σα να βιώνουν μία έντονη στιγμή περισυλλογής, ενώ στέκονταν αγκαλιασμένοι και ενωμένοι σαν μία «γροθιά».

GKeDDQCW8AAPyy0.jpg

Ο Κουίκλεϊ τους ευχαρίστησε, ξανά αγκάλιασε τον Γιάννη και αποχώρησε προς τα αποδυτήρια.

Ποιος ήταν ο λόγος, όμως, πίσω από αυτή την συγκινητική και συμβολική κίνηση των Μπακς που πυροδότησε ο Αντετοκούνμπο;

Ο Έλληνας σούπερ σταρ είχε μάθει μέσω ενός άρθρου στο διαδίκτυο πως ο Κουίκλεϊ είχε χάσει πρόσφατα τον πολυαγαπημένο θείο του μετά από μακροχρόνια μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Ο θείος του πόιντ γκαρντ των Ράπτορς ήταν η πιο σημαντική φιγούρα στην ζωή του 24χρονου παίκτη, αφού με εκείνον μεγάλωσε και η απώλειά του του έχει στοιχίσει.

Ο Γιάννης, που έχει βιώσει στο… πετσί του τον πόνο του θανάτου και της απώλειας ενός ανθρώπου «σταθμό» στην ζωή του, όταν έχασε τον αγαπημένο του πατέρα το 2017 σε ηλικία 53 ετών, κατανοεί όσο κανείς άλλος τέτοιες καταστάσεις. Έτσι, λοιπόν, θέλησε να δείξει την συμπαράστασή του προς τον νεαρό Κουίκλεϊ κάνοντας στην άκρη το αποτέλεσμα ενός αγώνα και δίνοντας βάση σε κάτι πολύ σημαντικότερο δείχνοντας έτσι πως οι ανθρώπινες και συναισθηματικές του ιδιότητες μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και τις αθλητικές του.

Πηγή: La Giornata Tipo

 Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0