Basket Talk

Ολυμπιακός – Περιστέρι 91-83: Τριάντα λεπτά «φωτιά», αλλά σε μία περίοδο οι Πειραιώτες... καθάρισαν! (video)

Ολυμπιακός – Περιστέρι 91-83: Τριάντα λεπτά «φωτιά», αλλά σε μία περίοδο οι Πειραιώτες... καθάρισαν! (video)
Χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο, το τελευταίο και πιο κρίσιμο οι «ερυθρόλευκοι» για να... καθαρίσουν την υπόθεση νίκη κόντρα στο μαχητικό Περιστέρι (91-83) που έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό!

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε το Περιστέρι για την δεύτερη αγωνιστική της τρίτης φάσης της Basket League και συγκεκριμένα για το Top-6 και μπορεί να φάνηκε πως τα βρίσκει... σκούρα για τρεις περιόδους, όμως την τελευταία περίοδο πήρε τα πάνω του και «κλείδωσε» τη νίκη.

Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν σπουδαίος στο δεύτερο μέρος σε άμυνα κι επίθεση προσφέροντας 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος τον ακολούθησε με 19 πόντους και 5 ασίστ, ενώ και ο Μόουζες Ράιτ πρωταγωνίστησε με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ αποτελεσματικά την αναμέτρηση όντες απόλυτα εύστοχοι από την περιφέρεια με τον Χουγκάζ να ηγείται με 6 πόντους (7-13, 4’).

O Πουλιανίτης με δύο τρίποντα έβαλε το Περιστέρι μπροστά με διαφορά 9 πόντων συνεχίζοντας το εύστοχο κρεσέντο της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη από τα 6.75 (14-23).

Γουλίαμς Γκος, ΜακΚίσικ και Ράιτ τρέχοντας ένα σερί 7-0 πρόλαβαν κι έφεραν το ματς σε ισορροπία πριν ξεκινήσει το δεύτερο δεκάλεπτο (23-23).

 Ο Μόουζες Ράιτ ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό στην αρχή της δεύτερης περιόδου (25-23), όμως το Περιστέρι δεν πτοήθηκε και συνέχισε να δείχνει το ανταγωνιστικό του πρόσωπο μέσω του Χουγκάζ και του Μήτρου Λονγκ (31-37). Μάλιστα, ο Μήτρου Λονγκ μαζί με τη βοήθεια του Λοβ έδωσαν στους «Πρίγκιπες της δυτικής όχθης» διψήφιο προβάδισμα στο 26ο λεπτό (31-43).

Εκπληκτικός ο Μήτρου - Λονγκ συνέχισε το κρεσέντο του Περιστερίου και δεν έδινε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να αντιδράσει διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα, ο Άλεκ Πίτερς ήταν εκείνος που «ροκάνιζε» την διαφορά των Πειραιωτών στους 4 πόντους (50-54). Μάλιστα, ο Τόμας Γουόκαπ με τρίποντο μείωσε στους τρεις για το 55-57 στο 35’. Οι Πουλιανίτης, Ντάνγκουμπιτς και Ρένφο δεν έδειχναν να επηρεάζονται από τον Ολυμπιακό που ξεκίνησε να απειλεί και άνοιξαν την ψαλίδα της διαφοράς στους 10 πόντους (57-67).

Οι «ερυθρόλευκοι» με 5 σερί πόντους μείωσαν στη μία κατοχή πριν την τελευταία και καθοριστική περίοδο (64-67), ενώ ο «καυτός» Ράιτ και το τρίποντο του Γουόκαπ έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά στο ματς (69-67).

Οι Γουόκαπ και Γουίλιαμς Γκος ηγήθηκαν και «μίλησαν» την κατάλληλη στιγμή βάζοντας την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα μπροστά με 7 πόντους διαφορά (76-69).

Ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε να τρομάζει από την αποτελεσματικότητα του «μαχητικού» Περιστερίου και με τους Ράιτ και Γκος έχτισε διαφορά ασφαλείας καθάρισε την υπόθεση «νίκη».

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 43-52, 64-67, 91-83

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0