Basket Talk

Ένα... αλλιώτικο ντέρμπι «αιωνίων»: Ο φοβερός Αμπόσι, ο χαρισματικός Κουστένης και η 5η θέση του ANGT! (video)

Ένα... αλλιώτικο ντέρμπι «αιωνίων»: Ο φοβερός Αμπόσι, ο χαρισματικός Κουστένης και η 5η θέση του ANGT! (video)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα μονομαχήσουν στο Παρίσι για το Adidas Next Generation Tournament, με τα «αστέρια» των δύο «αιωνίων» να ετοιμάζονται για να... λάμψουν!

Μπορεί τη φετινή σεζόν να έχουν διεξαχθεί ήδη έξι ντέρμπι «αιωνίων», ωστόσο την Κυριακη (07/04, 13:15) το φίλαθλο κοινό του μπάσκετ, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα... διαφορετικό Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα, η U18 των «ερυθρόλευκων» και η αντίστοιχη του «τριφυλλιού», θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στο Παρίσι, σε αγώνα κατάταξης, για τις θέσεις 5-6 του Adidas Next Generation Tournament.
Αμφότεροι τερμάτισαν στην 3η θέση του ομίλου τους και δίχως καμία αμφιβολία, επιθυμούν να ολοκληρώσουν το τουρνουά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες βρέθηκαν στον πρώτο όμιλο, όπου αντιμετώπισαν την ομάδα του Next Generation του Παρισιού, τη Μπανταλόνα και την Παρί. Με μία νίκη (επί της Παρί με 92-65) και δύο ήττες, ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην 3η θέση του σχετικού γκρουπ και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους «πράσινους», με στόχο την κατάκτηση της 5ης θέσης του τουρνουά.


Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός βρήκε στο... δρόμο του τη Γκραν Κανάρια, το INSEP Paris, αλλά και τη Μονακό και με φοβερό ανατροπή (από το -18) και με νίκη επί των Μονεγάσκων (92-88), η ομάδα του Νίκου Ρήγγα «έπεσε» πάνω στον Ολυμπιακό, τερματίζοντας στο γκρουπ με ρεκόρ 1-2.



Από τους δύο «αιωνίους» και αρχικά από τον Ολυμπιακό, στο τουρνουά, έχει ξεχωρίσει ο εξαιρετικός Βενιαμίν Αμπόσι (φόργουορντ), ο οποίος κατά μέσο όρο μέτρα 18 πόντους, 6.7 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ, 2.7 κλεψίματα και 1.3 τάπες, την ώρα που αρκετά καλές εμφανίσεις πραγματοποιεί και ο Τάσος Ροζακέας, με 14.3 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά παιχνίδι.

Στον αντίποδα, ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο τουρνουά, είναι ο Ανδρέας Κουστένης (γκαρντ) που κατά μέσο όρο έχει 16.7 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 1 ασίστ, την ίδια στιγμή που αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του Βαγγέλη Αδαμόπουλου (σέντερ), ο οποίος ανά παιχνίδι πετυχαίνει 15.3 ποντους, μαζεύει 3.3 ριμπάουντ και μοιράζει 1.7 ασίστ.

Πάντως, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως πρόκειται για δύο ομάδες που διαθέτουν αρκετούς ταλαντούχους παίκτες στο ρόστερ τους και η μεταξύ τους μονομαχία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Μένει να φανεί ποια θα είναι τα «αστέρια» που θα... λάμψουν στο επερχόμενο ματς! 

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0