Basket Talk

Μπάγερν – Παναθηναϊκός AKTOR 75-82: Δεν γινόταν να χάσει στο «πράσινο» Μόναχο και... αγκάλιασε το πλεονέκτημα!(video)

Μπάγερν – Παναθηναϊκός AKTOR 75-82: Δεν γινόταν να χάσει στο «πράσινο» Μόναχο και... αγκάλιασε το πλεονέκτημα!(video)
Το Μόναχο «πρασίνισε» και ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το καθήκον του μπροστά στους 3.500 φιλάθλους του παίροντας τη νίκη (75-82) κόντρα στη Μπάγερν, που τον βάζει ένα βήμα πιο κοντά στην... κατάληψη της δεύτερης θέσης. Κέντρικ Ναν και Κώστας Σλούκας είχαν τον πρώτο λόγο, αλλά το... διαμαντάκι του αγώνα δεν ήταν άλλο από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ!

O Παναθηναϊκός στα πλαίσια της 33ης αγωνιστικής της EuroLeague αντιμετώπισε τη Μπάγερν στο Μόναχο το οποίο είχε «πράσινο» καθώς 3.500 φίλοι των φιλοξενούμενων έδωσαν το «παρών» στο BMW Park.

Οι Βαυαροί είχαν μαθηματικές πιθανότητες για να καταφέρουν να… χωθούν στα Play In και εννοείται θα έπαιζαν γι’ αυτές, ακόμη κι αν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η νίκη της Αναντολού Εφές κόντρα στην Φενέρμπαχτσε... έσβησε τις ελπίδες της.

Ακόμη κι αν δυσκολεύτηκαν οι «πράσινοι» κατάφεραν να πανηγυρίσουν την σημαντική νίκη (75-82) που τους κλειδώνει ουσιαστικά την δεύτερη θέση στην βαθμολογία, αν κερδίσουν φυσικά και την Άλμπα εντός έδρας. Φοβερή ήταν η συνεισφορά του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ από τον πάγκο απόψε που ήταν απόλυτα εύστοχος με 14 πόντους (3/3 διπ.,  2/2 τριπ, 1/1 β.) κάνοντας νέο ρεκόρ καριέρας και μαζί του εξαιρετικοί ήταν ο Κώστας Σλούκας με 12 πόντους, 6 ριμπάουτ και 7 ασίστ, όπως και ο Κέντρικ Ναν με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ντίνο Μήτογλου να πετυχαίνει έξι γρήγορους δικούς του πόντους για το 2-6 υπέρ των φιλοξενούμενων, όμως τότε πήρε μπρος ο Σερτζ Ιμπάκα ταράζοντας τα… νερά του Παναθηναϊκού με δύο τρίποντα από την κορυφή (10-8). Παράλληλα, ο βετεράνος NBAer έκανε εξαιρετική δουλειά και στην άμυνα δημιουργώντας… πονοκέφαλο στους «πράσινους» που από το τέταρτο λεπτό είχε πέσει η απόδοσή τους κι έβλεπαν τους αντιπάλους να «εκτελούν» από τα 6.75 (15-8).

Ο Κώστας Σλούκας έβγαλε δύο καθοριστικές ασίστ στους Παπαπέτρου και Ερνανγκόμεθ για μειώσει το «Τριφύλλι» στο καλάθι (15-13), ο Βάιλερ–Μπαρμπ από την περιφέρεια είχε άμεση απάντηση (18-13).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου αυτός που πήρε μπρος ήταν ο Κέντρικ Ναν από τα 6.75 για το 18-16 για να έρθει μετά η ισοφάριση από τον Σλούκα από την γραμμή των βολών (18-18). Γκιφάι και Βάιλερ-Μπαμπ ήταν ξανά εκεί για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο δίνοντάς της προβάδισμα 6 πόντων με δύο τρίποντα (24-18).

Ο Ναν, όμως, «ξαναχτύπησε» με γκολ – φάουλ για να τον ακολουθήσει ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ φέρνοντας ξανά την ισορροπία (24-24) στο ματς. Από εκεί κι έπειτα το σκορ πήγαινε χέρι – χέρι με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει το step up την στιγμή που ο Λεσόρ φορτώθηκε το τρίτο του φάουλ (17’) και με τρίποντο από τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός να παίρνει… αέρα 4 πόντων (36-40).

Μετά την ανάπαυλα, ο Σλούκας άνοιξε τον «λογαριασμό» για το δεύτερο ημίχρονο, όμως Έντουαρτς και Μπόνγκα βρήκαν τον τρόπο να βγάλουν αντίδραση για τη Μπάγερν και να ισοφαρίσουν (44-44).

Με πέντε σερί πόντους του ο Ναν, που είχε ανεβάσει πολύ τον ρυθμό του στο τρίτο δεκάλεπτο, έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (44-49 στο 25’), ο Βάιλερ-Μπαμπ όμως έκανε ξανά την εμφάνισή του από τα 6.75 για το 47-49 και ο Έντουαρτς για πολλοστή φορά έφερε το ματς στα ίσα (49-49, 27’) κάνοντας και πάλι το θαύμα του.

Ο Λεσόρ «έγραψε» το 49-51, αλλά ο σχεδόν απόλυτα εύστοχος από την περιφέρεια Βάιλερ-Μπαμπ (4/5) έβαλε ξανά την Μπάγερν σε θέση οδηγού. Ο Γκριγκόνις με τρεις εύστοχες βολές έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (52-54), με τον Χάρις να ισοφαρίζει, τον Λεσόρ να απαντάει και τον Ναν να κλείνει το δεκάλεπτο με buzzer beater τεσσάρων πόντων (54-58).

Η άμυνα της ομάδας του Εργκίν Αταμάν «έσφιξε» στο ξεκίνημα του τέταρτου κρίσιμου δεκαλέπτου και ο Τζέριαν Γκραντ έφτασε τον Παναθηναϊκό στο +7 (56-63). Ωστόσο, έξι σερί πόντοι από τον Μπολμάρο και το τρίποντο του Βάιλερ-Μπαρπ έδωσαν ξανά προβάδισμα στη Μπάγερν (65-63). Την κατάλληλη στιγμή «μίλησε» από τα 6,75  Σλούκας κάνοντας το 65-66. Ο απόλυτα εύστοχος εντός πεδιάς, Ερνανγκόμεθ, έγραψε το 67-70, ο Λούτσιτς όμως με τρίποντο ισοφάρισε (70-70).

Με τέσσερα λεπτά να απομένουν για το φινάλε, ο Γκραντ έκανε την εμφάνισή του από την περιφέρεια με τον Λεσόρ να τον ακολουθεί με εντυπωσιακό κάρφωμα για το 70-75 που έδωσε στο «Τριφύλλι» αέρα 5 πόντων.

Με τρίποντο ο Χουαντσο έβαλε τον Παναθηναϊκό στο +8, όμως οι Έντουαρτς και Λούτσιτς διατήρησαν τη Μπάγερν στο κυνήγι του παιχνιδιού (75-78).



Ο ψύχραιμος Σλούκας με 2/2 έκανε το +5 (75-80) για την ομάδα του κόουτς Αταμάν με 1'28'' για το τέλος και ο Ναν ακολούθησε για το 75-82... καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 36-40, 54-58, 75-82

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0