Basket Talk

Τι... άλλαξε στην EuroLeague; Πώς ο Ολυμπιακός από πρώτος, «χάνει» το πλεονέκτημα, με δύο νίκες λιγότερες! (video)

Τι... άλλαξε στην EuroLeague; Πώς ο Ολυμπιακός από πρώτος, «χάνει» το πλεονέκτημα, με δύο νίκες λιγότερες! (video)
Στο ξεκίνημα της σεζόν, άπαντες θεωρούσαν... σίγουρο το πλεονέκτημα έδρας στη EuroLeague, για την ομάδα που θα φτάσει τις 22 νίκες. Κι όμως, ο Ολυμπιακός «κινδυνεύει» να το χάσει, ακόμη και αν ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια με ρεκόρ 22-12! Δηλαδή, με δύο λιγότερες νίκες από όσες είχε πέρυσι ως πρωτοπόρος! 

Ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του στο Βελιγράδι, αφού με την «υπογραφή» του Μόουζες Ράιτ επικράτησε 89-86 του Ερυθρού Αστέρα και παρέμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν αισίως τις 21 νίκες και την τελευταία αγωνιστική θέλουν πάση θυσία, μία ακόμη, στο εντός έδρας ματς με τη Φενέρμπαχτσε, αφενός για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για την είσοδο στην 4άδα και αφετέρου για να σιγουρέψουν την 5η θέση.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει μέχρι και με ρεκόρ 22-12 την regular season, ωστόσο ακόμη και με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δεν θα έχει εξασφαλισμένο το πλεονέκτημα, αλλά θα είναι και το αουτσάιντερ για να το «κλειδώσει»!

Και όλα αυτά, ενώ την περσινή σεζόν, οι Πειραιώτες μέτρησαν 24 νίκες και τερμάτισαν στην 1η θέση της EuroLeague, ενώ φέτος, με δύο νίκες λιγότερες, ενδεχομένως να μην βρίσκονται ούτε στην 4άδα.

el-2022-23.png
Επί της ουσίας, για να βρεθεί ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες θέσεις της κατάταξης μετά το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός - εφόσον νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ - επιθυμεί μονάχα το 1/2 του Παναθηναϊκού στα εναπομείναντα ματς, αφού υπερέχει στην ισοβαθμία με τους «πράσινους». Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ισχύει για τις Μπαρτσελόνα και Μονακό.

Σε περίπτωση πάντως που η ομάδα από τον Πειραιά αγωνιστεί στα play-offs με μειονέκτημα έδρας, τότε θα είναι η πρώτη στην ιστορία του νέου φορμάτ της EuroLeague, που θα είναι εκτός 4άδας, ενώ έχει από 22 νίκες και πάνω!  

Ο ανταγωνισμός στη διοργάνωση έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και αυτό οφείλεται κυρίως στα play-ins, τα οποία έχουν μειώσει τα... αδιάφορα παιχνίδια.

Τη φετινή σεζόν, η 7η και 8η θέση θα κριθούν - πιθανότατα - στις 17 νίκες, την ίδια στιγμή που πέρυσι κρίθηκαν στις 19.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως εφόσον ο Ολυμπιακός δεν πάρει το πλεονέκτημα έδρας, τότε θα είναι η πρώτη φορά από τη σεζόν 2016-17 και μετά, που οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν ανάμεσα στις κορυφαίες οκτώ ομάδες της EuroLeague, έχοντας μειονέκτημα.

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0