Basket Talk

O Ντε Κολό άφησε… πίσω του τον Σπανούλη και πέρασε δεύτερος στη λίστα των σκόρερ! (video)

O Ντε Κολό άφησε… πίσω του τον Σπανούλη και πέρασε δεύτερος στη λίστα των σκόρερ! (video)

Ο Νάντο Ντε Κολό αποφάσισε να γράψει ιστορία προσπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη και ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των σκόρερ της EuroLeague.

Η Βαλένθια υποδέχτηκε τη Βιλερμπάν για την 33η «στροφή» της EuroLeague η οποία αποδείχθηκε ιστορική.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ματς ο Νάντο Ντε Κολό «στέφθηκε» ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης αφήνοντας πίσω του τον Βασίλη Σπανούλη.

Δύο πόντοι μόλις έλειπαν από τον Γάλλο γκαρντ για να σπάσει το ρεκόρ του Έλληνα «θρύλου» του μπάσκετ τους οποίους και πέτυχε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο από την γραμμή της… φιλανθρωπίας με 6’07’’ να απομένουν για τη λήξη του.

Ο «Kill Bill» είχε συνολικά 4.455 πόντους στην EuroLeague, όντας πρώτος σκόρερ έως και τη φετινή σεζόν μέχρι να του καταρρίψει τ ρεκόρ ο Μάικ Τζέιμς στην 28η αγωνιστική για να.. βασιλεύει μόνος του στην πρώτη θέση, ενώ στην συνέχεια το «έσπασε» και ο Ντε Κολό σήμερα (04/04) αφήνοντας τον Έλληνα γκαρντ στην τρίτη θέση.

Μάλιστα για να τον ξεπεράσει χρειάστηκε 293 παιχνίδια, την ώρα που ο Σπανούλης με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ολοκλήρωσε την καριέρα του με 358.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0