Basket Talk

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 86-89: Τα πάντα έκανε ο Ράιτ και το πλεονέκτημα είναι... ζωντανό! (video)

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 86-89: Τα πάντα έκανε ο Ράιτ και το πλεονέκτημα είναι... ζωντανό! (video)
Τι να πει κανείς για τον Μόουζες Ράιτ;! Τα έκανε όλα... Ράιτ και με εξωπραγματική εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στην Σερβία (86-89) και τον κράτησε «ζωντανό» στη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στα πλαίσια της 33ης αγωνιστικής της EuroLeague και ακόμη κι αν έπαιζε για το… γόητρο πίεσε και άγχωσε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που με νίκη κλείδωνε κι επίσημα την παρουσία του στα Play Offs και «παλεύει» για το πλεονέκτημα έδρας.

Οι Πειραιώτες δεν συνάντησαν το φιλικό κλίμα που ίσως περίμεναν στην Stark Arena και δυσκολεύτηκαν αρκετά κόντρα στους Σέρβους και δη από τον εξωπραγματικό Άνταμ Χάνγκα με 19 πόντους και 5/6 τρίποντα. Όμως, ο Μόουζες Ράιτ ήταν ο παράγοντας «x», που χάρισε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους», με 20 πόντους και 4 ριμπάουντ και φυσικά το καθοριστικό τρίποντο 30 δευτερόλεπτα πριν το συγκλονιστικό φινάλε.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Τόμας Γουόκαπ να ανοίγει λογαριασμό από την περιφέρεια και τον Αϊζάια Κάνααν να τον ακολουθεί για το 2-6. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή αμυντική εικόνα και οι συνεργασίες του Μουστάφα Φαλ με τον Κώστα Παπανικολάου συμπλήρωναν επιθετικά το «ερυθρόλευκο» κρεσέντο (3-12).

Ο Χάνγκα ήταν αυτός που για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα έκανε ό,τι μπορούσε «ροκανίζοντας» τη διαφορά από τα 6.75 (9-12) με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να πλησιάζουν σε απόσταση ενός πόντου (11-12) τρέχοντας ένα σερί 8-0. Ο Άλεκ Πίτερς ήταν εκείνος που ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό με επτά δικούς του συνεχόμενους πόντους (11-19), ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έφτασε την διαφορά στις παρυφές των 10 πόντων (11-21).

Οι Σέρβοι ξεκίνησαν το δεύτερο δεκάλεπτο με 4 πόντους, όμως το τρίποντο του Σακίλ ΜακΚίσικ για το 21-28 στο 13' και ο αιφνιδιασμός του Μόουζες Ράιτ για το 21-30 στο 14' έδωσαν ξανά στον Ολυμπιακό «αέρα». Ωστόσο, η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα δε ήταν στο ίδιο επίπεδο και πληγώθηκε πολύ τόσο από τον Γκεντράιτις, όσο και από τον Χάνγκα, που είχε πάρει προσωπικά την αναμέτρηση.

Όσο κι αν «πάλευε» να πλησιάσει η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, κάποιος ήταν εκεί για να της το… χαλάσει. Οι Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος και Ράιτ άνοιξαν ξανά την… ψαλίδα της διαφοράς (26-35), όμως ο Χάνγκα και πάλι δεν τους άφησαν να ξεφύγουν.

Μετά την ανάπαυλα, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν… καυτά στο ματς με τρίποντα δια χειρός Παπανικολάου και Γουόκαπ και επανήλθαν και πάλι στο +9 (39-48). Ο Νεμάνια Νέντοβιτς δεν είχε πει, όμως την τελευταία του λέξη και ξεκίνησε να σκοράρει κατά ριπάς ευστοχώντας σε τρία τρίποντα μόνο στα πρώτα πέντε λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου για να φέρει το ματς σε ισορροπία (52-52).

Ο Γκος ήταν εκεί για τον Ολυμπιακό για να του δώσει «ανάσα» με τρίποντο γράφοντας το 52-55 με τον Παπανικολάου να ακολουθεί για το 54-58 δείχνοντας τον ηγετικό του χαρακτήρα την κατάλληλη στιγμή. Ο Μήτρου Λόνγκ πέρασε στο παρκέ με δύο λεπτά να απομένουν για τη λήξη της τρίτης περιόδου κι άνοιξε κι εκείνος λογαριασμό από την περιφέρεια (56-61), όμως ο Μπολομπόι οδήγησε και πάλι το ματς στην ισοπαλία (61-61), ενώ ο Τεόντοσιτς ήταν εκείνος που «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό δίνοντας στον Ερυθρό Αστέρα το πρώτο του προβάδισμα (64-63) στο ματς.

Το ματς είχε πάρει… μαχητική διάσταση με τους Ράιτ  και Μήτρου Λονγκ να φέρνουν τους Πειραιώτες ξανά σε θέση οδηγού (64-67). Ο Νέντοβιτς μείωσε στο -2 (69-71), όμως ο Ράιτ που πήρε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό αυτή την τελευταία και κρίσιμη περίοδο του έδωσε ξανά «αέρα» 6 πόντων (69-75) με 10 δικούς του πόντους. Το πλήγμα του Ολυμπιακού ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ και προσπαθούσε μέχρι και το τελευταίο λεπτό να το βελτιώσει.

Με κάτι λιγότερο από τρία λεπτά να απομένουν για το φινάλε, ο Παπανικολάου «εκτέλεσε» από την κορυφή για το 75-81. Ο Ράιτ έμελλε να είναι μοιραίος από την γραμμή των βολών και ο Γκεντράιτις «απάντησε» με τρίποντο για το 81-82 στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα, όμως ο Αμερικάνος σέντερ ήταν εκεί ξανά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (81-84). Ο Χάνγκα χτύπησε και πάλι από τα 6.75 για το 84-84 κάνοντας καταπληκτικό ματς, όμως ο Ράιτ που ήταν από άλλον... πλανήτη είπε να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα (84-87).



Οι χαμένες βολές του Μήτρου - Λονγκ έδωσαν την ευκαιρία στον Μπολομπόι να πλησιάσει ξανά στον πόντο, όμως οι βολές του Γουόκαπ «έγραψαν» το τελικό 86-89.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-42, 64-63, 86-89

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0