Basket Talk

Τι συμβαίνει στους Μπακς; Το… πλοίο που μπάζει νερά και ο Αντετοκούνμπο που «παλεύει» μόνος του! (video)

Τι συμβαίνει στους Μπακς; Το… πλοίο που μπάζει νερά και ο Αντετοκούνμπο που «παλεύει» μόνος του! (video)

Για ποιον λόγο τα έχουν βρει… σκούρα τελευταία οι Μπακς; Ποιος ο λόγος της δεύτερης ήττας μέσα σε 26 ώρες απέναντι σε μία ομάδα που κάνει φανερότατο tanking; Είναι δικαιολογημένη η «γκρίνια»; Αυτά και άλλα πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν πέσει στο τραπέζι σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο στο NBA, αφού το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Η κανονική περίοδος του NBA αποτελείται από 82 παιχνίδια και όπως είναι λογικό μέσα πάνω από 6 μήνες είναι λογικό οι ομάδες να βιώνουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Βέβαια, παρατηρείται πως λίγο πριν τα Play Offs τα περιθώρια στενεύουν και οι σύλλογοι… φορτσάρουν μιας και αυτό είναι το σημείο «καμπή» μέσα στην σεζόν.

Για τους Μιλγουόκι Μπακς τα πράγματα δεν έχουν λειτουργήσει όπως θα… έπρεπε καθώς το τελευταίο διάστημα οι εμφανίσεις τους δεν πείθουν. Συγκεκριμένα, στα τελευταία πέντε παιχνίδια μετρούν τέσσερις ήττες με τις δύο τελευταίες να είναι και οι πιο οδυνηρές.

Συγκεκριμένα, ο «τριπλός» Γιάννης Αντετοκούνμπο (35 πόντοι, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ) δε μπόρεσε να αποτρέψει τη νίκη των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς με 117-113 και στην συνέχεια με μία… ρηχή εμφάνιση ακολούθησε η ήττα από τα… τρίτα των Γκρίζλις τα ξημερώματα της Πέμπτης (04/04), από τους οποίους η ομάδα του Μιλγουόκι έχει ηττηθεί και τις δύο φορές που τους έχει συναντήσει.

Η εικόνα των «Ελαφιών» αυτό το πρόσφατο διάστημα θυμίζει ένα πλοίο το οποίο… μπάζει νερά κι ενώ φαινόταν πως είχαν βρει το δρόμο τους με τις εμφατικές εντός έδρας νίκες κόντρα στους Νετς και στους «εκρηκτικούς» Θάντερ, ήρθε η… αρμάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς (χωρίς εκείνον) για να φέρει τα πάνω κάτω! Φαινόταν  πως οι Μπακς είχαν βρει τρόπο να διορθώσουν το «πλοίο» τους διατηρώντας προβάδισμα έως και 19 πόντων απέναντι στους Λέικερς στο τέταρτο δεκάλεπτο, το οποίο φυσικά οι «λιμνάνθρωποι» εξαφάνισαν φεύγοντας από το Fiserv Forum με τη νίκη (124-128).

Αυτή ήταν η αρχή και μετά ακολούθησαν οι ήττες από Πέλικανς, Γουίζαρντς και Γκρίζλις με μόνη εξαίρεση την εκτός έδρας νίκη απέναντι στους Ατλάντα Χοκς (113-122). Με έξι παιχνίδια μονάχα να απομένουν, οι Μπακς έχουν κάνει μία… καθίζηση στην χειρότερη στιγμή της σεζόν και κινδυνεύουν να χάσουν την δεύτερη θέση στην ανατολική περιφέρεια από τους επικίνδυνους Κλίβελαντ Καβαλίερς που… καραδοκούν, μόλις 1,5 παιχνίδι πίσω.

dddd.png

Τα ερωτηματικά έχουν αρχίζει να κυριαρχούν στις τάξεις του Μιλγουόκι. Ήταν σωστή η επιλογή της αλλαγής προπονητή μεσούσης της σεζόν; Πότε θα επιστρέψει ο Ντέιμιαν Λίλαρντ που ταλαιπωρείται από τραυματισμό; Δεν δικαιούται και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μία όχι τόσο παραγωγική βραδιά;

Και βέβαια δικαιούται κι όταν μιλάμε για μη παραγωγικές βραδιές του «Greek Freak», ας μη γελιόμαστε, κάνουμε λόγο για βραδιές καριέρας των περισσότερων παικτών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Κόντρα στο Μέμφις τα… ρηχά νερά στα οποία κινήθηκε ο Έλληνας σταρ ήταν αυτά των 21 πόντων, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Ο Λίλαρντ θα επιστρέψει και θα βοηθήσει με τον τρόπο που εκείνος ξέρει καλύτερα, όμως το ερώτημα της αντικατάστασης του Έιντριαν Γκρίφιν από τον Ντοκ Ρίβερς παραμένει. Είναι νωρίς για κριτική, όμως τα γεγονότα δεν δικαιώνουν τον οργανισμό του Μιλγουόκι, αφού με τον πρώτο στον πάγκο τους μετρούσαν 30 νίκες και 13 ήττες, ενώ από την άφιξη του δεύτερου κι έπειτα μετρούν 15 νίκες και 15 ήττες, τις δύο τελευταίες μάλιστα με απόσταση μόλις 26 ωρών!

Σίγουρα, τα εκτός έδρας παιχνίδια δεν είναι το φόρτε της ομάδας του κόουτς Ρίβερς φέτος, αφού έχει ρεκόρ 18-20, όμως με τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, που ακολουθούν στην έδρα τους, τα «Ελάφια» μπορούν να ανακάμψουν, αν και η φιλοξενία των Ράπτορς, Νικς, Σέλτικς και Μάτζικ δεν θα αποτελέσει σίγουρα εύκολα υπόθεση.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0