Basket Talk

Ο Σφαιρόπουλος υποδέχεται τον Ολυμπιακό, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα! (video)

Ο Σφαιρόπουλος υποδέχεται τον Ολυμπιακό, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα! (video)

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραδέχθηκε πως τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είναι πάντα ιδιαίτερα, αλλά το σημερινό (04/04) έχει πολύ ξεχωριστή σημασία και σημειολογία για τον ίδιο.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στη Stark Arena του Βελιγραδίου (04/04, 20:00).

Περίπου δέκα χρόνια νωρίτερα, στις 11 Νοεμβρίου του 2014, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο ίδιο γήπεδο (τότε Kombank Arena), έχοντας στον πάγκο του έναν Έλληνα προπονητή, που πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του στην EuroLeague. Και δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος σήμερα φιλοξενεί την ομάδα στην οποία έζησε τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας του, στο γήπεδο από το οποίο ξεκίνησε εκείνο το «ταξίδι».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε απομακρυνθεί στο ξεκίνημα εκείνης της σεζόν, ο Μίλαν Τόμιτς έκατσε στον πάγκο της ομάδας για τα τρία πρώτα παιχνίδια της EuroLeague, και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε από την τέταρτη αγωνιστική κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, μια πορεία που θα διαρκούσε τέσσερα χρόνια, και θα περιλάμβανε δύο τελικούς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει σε εκείνο το παιχνίδι με 62-57, με άμυνα «γρανίτη» που θα αποτελούσε στη συνέχεια σήμα-κατατεθέν της ομάδας του Σφαιρόπουλου. Πέτγουεϊ, Αγραβάνης και Μάντζαρης ήταν οι ρολίστες που βοήθησαν καθοριστικά τον Ολυμπιακό, ενώ ο Σπανούλης ήταν ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους.

Αξιοσημείωτοι αντίπαλοι από το στρατόπεδο του Ερυθρού Αστέρα του Ντέγιαν Ράντονιτς, ήταν οι Νίκολα Κάλινιτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (ο οποίος διένυε μια από τις πιο εντυπωσιακές σεζόν του 21ου αιώνα από στατιστικής άποψης), και οι γνωστοί μας από το πέρασμα τους από τους «αιωνίους», Τσαρλς Τζένκινς και Στέφαν Γιόβιτς.

Άλλη μια ιδιαιτερότητα εκείνου του παιχνιδιού, ήταν πως αποτέλεσε την πρώτη συνάντηση Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα στην ιστορία της EuroLeague, με αποτέλεσμα να αποτελέσει μια πραγματική «γιορτή», λόγω της σχέσης η οποία συνδέει τις δύο ομάδες.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0