Basket Talk

«Ο Βούκσεβιτς έχει επιλέξει να αγωνιστεί με της εθνική ομάδα της Σερβίας»

«Ο Βούκσεβιτς έχει επιλέξει να αγωνιστεί με της εθνική ομάδα της Σερβίας»

Μία… βόμβα έριξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκαλύπτοντας μέρος της συζήτησής του με τον Τρίσταν Βούκσεβιτς με τους Σέρβους να σπεύδουν να διαψεύσουν τις σκέψεις του παίκτη για ένταξη στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε πως με τον γιο του Ντούσαν Βούκσεβιτς είχαν μετά το τέλος του αγώνα μια σύντομη συζήτηση με τον Τρίσταν να του αποκαλύπτει πως: «Βγήκε και μου είπε ότι είναι Έλληνας. Ήμουν κάπως έκπληκτος που μου μιλούσε ελληνικά. Σκέφτεται να ενταχθεί στην Εθνική ομάδα. Θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη για εμάς. Έπαιξε σκληρά απόψε. Ένας παίκτης που μπορεί να σουτάρει τρίποντα. Είχε μεγάλη εμπειρία, νομίζω έπαιξε λίγο στην Ελλάδα και μετά στην Παρτιζάν. Ένας παίκτης που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τους Γουίζαρντς και σίγουρα να βοηθήσει και την Εθνική».

Σύμφωνα, όμως,  με δημοσιεύματα από την Σερβία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς έχει επιλέξει να αγωνιστεί με της εθνική ομάδα της Σερβίας.

Μάλιστα, η «Mozzart Sport» τόνισε πως ο νεαρός ψηλός βρίσκεται ήδη στη διαδικασία συλλογής των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου να λάβει την έγκριση της FIBA για να παίξει στην ανδρική ομάδα της Σερβίας.

Ο Βούκσεβιτς μπορούσε να επιλέξει μία από έξι εθνικές ομάδες με το αντίστοιχο διαβατήριο: ελληνικό αφού ήταν για χρόνια στην Ελλάδα, ιταλικό επειδή γεννήθηκε στη Σιένα, ισπανικό λόγω των χρόνων που πέρασε στη Ρεάλ Μαδρίτης, βοσνιακό ή σερβικό λόγω του πατέρα του και σουηδικό λόγω της μητέρας του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0