Basket Talk

«Ανάμεσα σε έξι χώρες, διάλεξε την Ελλάδα!»: Η ιστορία του Τρίσταν Βούκσεβιτς και η... αποκάλυψη του Αντετοκούνμπο! (video)

«Ανάμεσα σε έξι χώρες, διάλεξε την Ελλάδα!»: Η ιστορία του Τρίσταν Βούκσεβιτς και η... αποκάλυψη του Αντετοκούνμπο! (video)

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς μίλησε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας την επιθυμία του να παίξει με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας, την οποία φαίνεται να επιλέγει ανάμεσα σε πολλές χώρες! Πώς προέκυψαν, όμως, οι έξι διαφορετικές υπηκοότητες;

Μετά την ήττα των Μπακς από τους Γουίζαρντς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε δηλώσεις που είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και για την Εθνική Ελλάδος. Συγκεκριμένα, μετά από συζήτησή του με τον Τρίσταν Βούκσεβιτς, που πλέον αγωνίζεται στη Γουάσιγκτον, αποκάλυψε πως ο νεαρός ψηλός έχει την πρόθεση και την επιθυμία να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής:

«Βγήκε και μου είπε ότι είναι Έλληνας. Ήμουν κάπως έκπληκτος που μου μιλούσε ελληνικά. Σκέφτεται να ενταχθεί στην Εθνική ομάδα. Θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη για εμάς. Έπαιξε σκληρά απόψε. Ένας παίκτης που μπορεί να σουτάρει τρίποντα. Είχε μεγάλη εμπειρία, νομίζω έπαιξε λίγο στην Ελλάδα και μετά στην Παρτιζάν. Ένας παίκτης που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τους Γουίζαρντς και σίγουρα να βοηθήσει και την Εθνική».

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς αποτελεί έναν πραγματικό... κοσμοπολίτη. Είναι γιος του Ντούσαν Βούκσεβιτς, που αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, κυρίως στον Ολυμπιακό, αλλά και στον Απόλλωνα Πάτρας, και είχε πάρει ελληνικό διαβατήριο. Ο Τρίσταν κατέχει σερβικό και ελληνικό διαβατήριο, σουηδικό (από την πλευρά της μητέρας του), ιταλικό, καθώς γεννήθηκε στην Ιταλία, ισπανικό λόγω των χρόνων που πέρασε στη Ρεάλ Μαδρίτης, και βοσνιακό πάλι λόγω της καταγωγής του πατέρα του. Σημειώνεται δε, πως πριν μετακομίσει στην Ισπανία και γίνει μέλος της ομάδας νέων της Ρεάλ, είχε περάσει και από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.

Στα 21 του, ο Βούκσεβιτς μπορεί να μην παρουσίασε άμεσα την εξέλιξη που πολλοί περίμεναν από αυτόν, αλλά έχει όλον τον χρόνο μπροστά του, με το ταλέντο και τα σωματικά του προσόντα να είναι προφανή. Σε θέσεις που πλέον δεν βγάζουμε παίκτες με το... τσουβάλι, θα αποτελούσε μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση για την Εθνική Ελλάδας.




Αντρέας Φούντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0