Basket Talk

Το UConn του πρωταθλητή Ρούμογλου έβαλε… πλώρη για το Final 4 του NCAA! (video)

Το UConn του πρωταθλητή Ρούμογλου έβαλε… πλώρη για το Final 4 του NCAA! (video)

 Ο Απόστολος Ρούμογλου μαζί με το κολέγιο του UConn έκλεισε θέση για το Final 4 του NCAA με την Alabama να ακολουθεί και η παρουσία του θέτει… ερωτήματα.

Οι δύο πρώτες ομάδες που θα καταφέρουν να βρεθούν στο Final 4 του NCAA που θα διεξαχθεί στο Φίνιξ στις 5-7 Απριλίου είναι το UConn και η Alabama.

Το ελληνικής παρουσίας κολέγιο του UConn διέλυσε με 77-52 το Illinois και θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε την περσινή χρονιά.

Δευτεροετής στην ομάδα δεν είναι άλλος από τον ελληνικής καταγωγής, Απόστολο Ρούμογλου, ο οποίος ζει στο πετσί του τις δυσκολίες του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος.

Σίγουρα τα social media δεν βοήθησαν καθόλου στην περίπτωση του 30χρονου παίκτη από την Ξάνθη, καθώς μόλις αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε ποτέ τον τίτλο στο NCAA, οι διθύραμβοι και οι μεγαλοστομίες ξεκίνησαν με τις προσδοκίες να φτάνουν στον… Θεό!

roumoglou-1200x800.webp

Βέβαια, ο δίμετρος γκαρντ έβαλε το… λιθαράκι του συμμετέχοντας στο ματς που έκρινε τότε τον τίτλο του κολεγιακού πρωταθλήματος με 76-59 επί του Σαν Ντιέγκο Στέιτ.

Ο Ρούμογλου, όμως δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης. Προτού ενταχθεί στο φημισμένο πανεπιστήμιο είχε μετρήσει συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ στην Basket League, προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής του Λεύκιππου Ξάνθης και τον δανεισμό του στον τοπικό Αρίωνα.

image_41.jpg

Το σεμνό και ταπεινό παιδί από την Ξάνθη που δουλεύει συνεχώς πολύ σκληρά δείχνει να μην χρησιμοποιείται πάντως όπως του αξίζει από τον Νταν Χέρλεϊ για να βοηθήσει τους Huskies, μιας και πρέπει όπως λέγεται να δυναμώσει και να στέκεται σωστά και στις δύο άκρες του παρκέ με έμφαση στην βελτίωση της αμυντικής του ικανότητας.

Φέτος, τα νούμερά του μπορεί να μη λένε και πολλά με 1.1 πόντους, 0,5 ριμπάουντ και 0,2 ασίστ ανά παιχνίδι, αφού αντικατοπτρίζουν την μικρή συμμετοχή του στα ματς. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ο Έλληνας γκαρντ δεν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο που του δίνεται μέσα στις τέσσερις γραμμές.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0