Basket Talk

Δαβίδ vs Γολιάθ ή αλλιώς Μπράνσον vs Γουεμπανιάμα με νικητή τον… εξωγήινο! (video)

Δαβίδ vs Γολιάθ ή αλλιώς Μπράνσον vs Γουεμπανιάμα με νικητή τον… εξωγήινο! (video)

Τι ματσάρα έλαβε χώρα στο Σαν Αντόνιο! Οι Σπερς χρειάστηκαν και την παράταση για να ρίξουν στο… καναβάτσο τους Νιου Γιορκ Νικς, ενώ συνέλαβε και η απίθανη μονομαχία του Βίκτορ Γουεμπανιάμα με τον Τζέιλεν Μπράνσον.

Μία ματσάρα με συγκινητικούς Βίκτορ Γουεμπανιάμα και Τζέιλεν Μπράνσον εξελίχθηκε στο Σαν Αντόνιο ανάμεσα στους Σπερς και τους Νικς.

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν και την παράταση για να επικρατήσουν με 130-126 και να ρίξουν στην τέταρτη θέση της Ανατολής την ομάδα της Νέας Υόρκης.

Αυτό που ξεχώρισε βέβαια στην βραδιά δε θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από την μονομαχία του Βίκτορ Γουεμπενιάμα με τον Τζέιλεν Μπράνσον, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Γάλλος ψηλός επισκιάζοντας τη ματσάρα που έκανε ο γκαρντ των Νικς.


Το φαινόμενο ή αλλιώς ο εξωγήινος της άλλης πλευράς του Ατλαντικού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση γεμίζοντας γενναιόδωρα την στατιστική του με 40 πόντους  (4/9 τρίποντα), 20 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 κοψίματα. Έτσι ο «Γουέμπι» έγινε ο πρώτος ρούκι μετά τον Σακίλ ΟΝιλ που καταφέρνει να ολοκληρώσει ματς με αριθμούς 40-20 και ο νεότερος στην ιστορία του NBA που το καταφέρνει.

Από την άλλη στο αντίπαλο δέος είχαμε τον… Δαβίδ, Τζέιλεν Μπράνσον ο οποίος σημείωσε 61 πόντους παίρνοντας 47 (!) σουτ, κάτι που είχε να συμβεί από το τελευταίο παιχνίδι του Κόμπι Μπράιαντ, όπου ο «Black Mamba» πήρε 50 προσπάθειες και έμεινε μόλις έναν πόντο μακριά από το να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση στην ιστορία των Νικς που ανήκει στον Καρμέλο Άντονι με 62 πόντους.

Κάπως έτσι το άστρο του Γουεμπανιάμα επισκίασε για τα καλά τη μυθική βραδιά του Μπράνσον κι έκανε μέχρι και τον κόουτς Πόποβιτς να… παραμιλάει λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν έχει ξαναδεί τέτοιο παιχνίδι, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει και χιούμορ για τους 61 πόντους του γκαρντ των Νικς τονίζοντας πως η αμυντική λειτουργία των Σπερς ίσως και να μη λειτούργησε πολύ καλά.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0