Basket Talk

EuroLeague Round 32: Το «έπος» του Χέιζ - Ντέιβις... επισκίασε τις νίκες των Φενέρ και Ρεάλ! (video)

EuroLeague Round 32: Το «έπος» του Χέιζ - Ντέιβις... επισκίασε τις νίκες των Φενέρ και Ρεάλ! (video)

Σε μια βραδιά που ανήκει ολοκληρωτικά στον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, η Φενέρ συνέτριψε την Άλμπα και η Ρεάλ επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα σε ένα ματς που παίχτηκε σε ρυθμούς... NBA!

Φενερμπαχτσέ – Άλμπα Βερολίνου 103-68

Στην ιστορική βραδιά του Χέιζ-Ντέιβις, η Άλμπα Βερολίνου ήταν αυτή που… πλήρωσε τα σπασμένα, από την ήττα της Φενερμπαχτσέ στο Μιλάνο την προηγούμενη αγωνιστική. Κι αν στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να είναι σχετικά ανταγωνιστική (52-40), στο δεύτερο επήλθε η κατάρρευση, με τους Γερμανούς να βιώνουν ένα «εφιαλτικό» τρίτο δεκάλεπτο, και τη διαφορά να εκτοξεύεται μέχρι και στους 33 πόντους, στην αρχή του τέταρτου (86-53), με το υπόλοιπο του αγώνα να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα, και με μόνο ενδιαφέρον το... κυνήγι του απόλυτου ρεκόρ του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις.

Ο Αμερικανός φόργουορντ έγραψε ιστορία, με τους 50 πόντους που πέτυχε να αποτελούν την υψηλότερη επίδοση στην ιστορία της EuroLeague, ενώ απείλησε και το ρεκόρ τριπόντων, αλλά… σταμάτησε στα 9!

Ο Τζόναθαν Μότλεϊ έστησε επίσης ένα «πάρτι» στη ρακέτα, με 18 πόντους σε σκάρτα 14 λεπτά συμμετοχής.

Για την Άλμπα, ο Στέρλινγκ Μπράουν ήταν ίσως ο μόνος διασωθείς, με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 34-18, 52-40, 83-53, 103-68.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ


Ρεάλ Μαδρίτης – Ερυθρός Αστέρας 101-94

Η Ρεάλ Μαδρίτης άφησε εκτός του παιχνιδιού με τον Ερυθρό Αστέρα τους Καμπάτσο, Ντεκ και Πουαριέ, και ξεκίνησε στην αρχική της πεντάδα τους νεαρούς Αλοθέν, Εντιαγέ και Γκονζάλεθ. Η προσέγγιση αυτή συνετέλεσε στο να δούμε ένα ελεύθερο, παραγωγικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι, με τον Ερυθρό Αστέρα να σημειώνει 47 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (44-47), με τους Νέντοβιτς από τη μια, και Μούσα και Χεζόνια από την άλλη, να σκοράρουν… όποτε ήθελαν.

Οι Σέρβοι πραγματοποίησαν ένα τρομερό επιθετικό «ξέσπασμα» στο τρίτο δεκάλεπτο, με πρωταγωνιστές Νέντοβιτς και Χάνγκα, και έφτασαν το προβάδισμά τους στο μέχρι και στους 16 πόντους (54-70). Η Ρεάλ, όμως, πήρε... φωτιά, έτρεξε ένα σερί 18-3 σε περίπου τρία λεπτά και μείωσε σε 72-73. Οι δυο ομάδες συνέχισαν να βρίσκουν μεγάλα καλάθια, πηγαίνοντας χέρι-χέρι σε ολόκληρη τελευταία περίοδο. Με το σκορ στο 89-93 δύο λεπτά πριν από το τέλος, οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα σερί 7-0 για το 96-93. Ο Νέντοβιτς αστόχησε σε τρίποντο 24 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, η Ρεάλ έβαλε τις βολές που χρειαζόταν και κατάφερε να πάρει τη νίκη. 

Μούσα (30 πόντοι), Χεζόνια (20 πόντοι), Γιαμπουσέλε (16 πόντοι) και Ταβάρες (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ) «κουβάλησαν» τους Μαδριλένους σε όλο το παιχνίδι, ενώ για τον Ερυθρό Αστέρα, συγκλονιστικοί ήταν οι Νέντοβιτς (30 πόντοι) και Χάνγκα (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ).
real.png

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 44-47, 72-75, 101-94.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0