Basket Talk

Η... εποποιία του Ντεζούντε Μάρεϊ: «Ο Κόμπι θα ήταν περήφανος για μένα»! (video)

Η... εποποιία του Ντεζούντε Μάρεϊ: «Ο Κόμπι θα ήταν περήφανος για μένα»! (video)

Τι έκανε ο Ντεζούντε Μάρεϊ απέναντι στους Σέλτικς, και γιατί θεωρεί πως «θα έκανε περήφανο τον Κόμπι Μπράιαντ»;

Ατλάντα Χοκς και Μπόστον Σέλτικς έχουν… βαλθεί να μας τρελάνουν τις τελευταίες μέρες. Δύο συνεχόμενες νίκες των Χοκς, απέναντι στην ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο NBA, με εξίσου συγκλονιστικό τρόπο.

Μετά την απίθανη ανατροπή από το -30 και τη νίκη τους με 120-118 (26/03), οι Χοκς επικράτησαν εκ νέου των Σέλτικς με 123-122, σε ένα παιχνίδι με «επικό» φινάλε, που άνηκε εξ’ ολοκλήρου στον Ντεζούντε Μάρεϊ.

Ο 27χρονος γκαρντ το πήρε… προσωπικά, και για να πετύχει τους 44 πόντους του, αλλά και το game-winner στην παράταση, χρειάστηκε να επιχειρήσει 44 σουτ! Οι μόνοι που έχουν φτάσει σε αυτό  το νούμερο προσπαθειών τα τελευταία 20 χρόνια, είναι οι Ράσελ Γουέστμπρουκ και Κόμπι Μπράιαντ! Μετά την πολύ ιδιαίτερη αυτή επίδοση, ο Μάρεϊ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον μεγάλο Κόμπι: «Πιστεύω πως έπαιξα απαίσια, αλλά ξέρω ότι ο Κόμπι θα ήταν περήφανος για μένα».

Μπορεί να ήταν άστοχος, μπορεί να σούταρε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, αλλά έκανε τα πάντα για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, όντας ταυτόχρονα τρομερά clutch στα κρίσιμα σημεία. Και αυτά είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία του «Mamba mentality», που φαίνεται πως υιοθετεί ο Ντεζούντε Μάρεϊ, όπως τόσοι και τόσοι πολλοί που θαυμάζουν τον αδικοχαμένο «θρύλο» του μπάσκετ.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0