Basket Talk

Αριθμοί που… ζαλίζουν στο Μπακς - Λέικερς: «Διαστημικοί» Ντέιβις – Ριβς, κόντρα στον μοναχικό Αντετοκούνμπο! (video)

Αριθμοί που… ζαλίζουν στο Μπακς - Λέικερς: «Διαστημικοί» Ντέιβις – Ριβς, κόντρα στον μοναχικό Αντετοκούνμπο!  (video)

Οι Λέικερς δεν είχαν ΛεΜπρόν, αλλά είχαν έναν Ριβς... από άλλο πλανήτη και αρκετά ακόμη στηρίγματα, τη στιγμή που ο Γιάννης έβλεπε Λίλαρντ και Μίντλετον να τα «σπάνε».

Ένα εκπληκτικό παιχνίδι επεφύλασσαν Λέικερς και Μπακς. Μια «μάχη» μέχρις εσχάτων, που κρίθηκε σε δύο παρατάσεις, με ένταση που θύμισε playoffs και σφραγίστηκε από ξεχωριστές επιδόσεις

Απόντος του Λεμπρόν Τζέιμς, ήταν δεδομένο πως το ενδιαφέρον θα μονοπωλούσε η μονομαχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Άντονι Ντέιβις. Και οι δύο σούπερ σταρ στάθηκαν και με το παραπάνω στο ύψος των προσδοκιών. Ο Γιάννης κατέγραψε ένα εντυπωσιακό triple-double, με 29 πόντους, 21 ριμπάουντ και 11 ασίστ (αλλά και 7 λάθη), ενώ ο Ντέιβις είχε ένα «εμφατικό» double-double, με 34 πόντους και 23 ριμπάουντ, όντας βέβαια αρκετά άστοχος (12/31 σουτ), και μένοντας στο παρκέ για σχεδόν 52 λεπτά!

Η μεγάλη και καθοριστική, όπως αποδείχθηκε διαφορά, ήταν οι βοήθειες που πήραν από τους γύρω τους. Ο Γιάννης βρήκε ανέλπιστη, σπουδαία βοήθεια από τους Μπόμπι Πόρτις (18 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και Μαλίκ Μπίσλι (21 πόντοι), Ταυτόχρονα όμως, είχε να διαχειριστεί μία «εφιαλτική» βραδιά των στηριγμάτων του, Ντέιμιαν Λίλαρντ και Κρις Μίντλετον, οι οποίο άθροισαν 13/44 σουτ εντός παιδιάς! Συγκεκριμένα, ο Λίλαρντ πέτυχε 27 πόντους με 9/29 σουτ, ενώ ο Μίντλετον 12 με 4/15!

Από την άλλη, οι Λέικερς βρήκαν μια τριάδα τρομερά υποστηρικτική προς τον Ντέιβις. Ο Όστιν Ριβς έγινε κυριολεκτικά Λεμπρόν Τζέιμς, με μια ασύλληπτη εμφάνιση, triple-double (29 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 10 ασίστ) και clutch καλάθια.

Ο καθοριστικός φέτος Ράσελ έπαιξε μέχρι να… λιώσει (πάνω από 50 λεπτά, και προσέθεσε 29 πόντους, 7 ριμπάουντ και 12 ασίστ, σε μια ακόμα σπουδαία του εμφάνιση, παρά την αστοχία του (7/22 σουτ). Πολύτιιμη ήταν και η συνεισφορά του Χατσιμούρα, με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Η αστοχία εξάλλου, ήταν… απαράβατος κανόνας σε αυτό το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να «σπάνε» τα καλάθια. Οι Μπακς σούταραν με 41.2% εντός παιδιάς (49/119) και οι Λέικερς με 38.9%!

Όλα αυτά συνέθεσαν το «παζλ» ενός απολαυστικού και πολύ ιδιαίτερου παιχνιδιού, με τους Λέικερς να φτάνουν σε μια πολύ σημαντική νίκη και να… κρυφοκοιτάζουν μέχρι και την προνομιούχο εξάδα της Δύσης.



Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0