Basket Talk

Οι Ρόκετς κυνηγούν το «θαύμα» και απειλούν τους Γουόριορς με το απόλυτο... κάζο!

Οι Ρόκετς κυνηγούν το «θαύμα» και απειλούν τους Γουόριορς με το απόλυτο... κάζο!

«Φωτιά» από το πουθενά στη Δύση, με τους Γουόριορς να αισθάνοται... καυτή την ανάσα των εκπληκτικών Ρόκετς, και τη σεζόν τους να κρέμεται από μια κλωστή!

Μια μάχη που κανείς δεν περίμενε εξελίσσεται στο NBA, για τη δέκατη θέση της Δύσης. Και μπορεί ο Ντρέιμοντ Γκριν να «μη δίνει.. μία» για τους Ρόκετς, αλλά η κατάσταση πλέον έχει γίνει οριακή. Πως φτάσαμε όμως μέχρι εδώ;

Είναι σίγουρο, πως στις αρχές του μήνα, όταν η ομάδα του Χιούστον είχε ρεκόρ 26-35 και οι Γουόριορς 33-28, ούτε ο πιο αιθεροβάμων φίλος των Ρόκετς θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που συμβαίνει πλέον. Όταν δε, έχασαν με τραυματισμό το μεγάλο τους «αστέρι», Αλπερέν Σενγκούν, η σεζόν έμοιαζε να τελειώνει πρόωρα. Αντίθετα, οι Ρόκετς τρέχουν μέχρι και σήμερα ένα τρομερά… παράξενο σερί εννιά νικών, το μεγαλύτερο ενεργό στο NBA, εκμεταλλευόμενοι αθόρυβα το αρκετά βατό πρόγραμμα που είχαν μέσα στον Μάρτιο.

Σε αυτά τα εννιά παιχνίδια, σκοράρουν 123.4 πόντους και δέχονται 108.4!

Αντίθετα, οι Γουόριορς… πιάστηκαν στον ύπνο, και δε φαίνεται να έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου. Ο Στιβ Κερ απάντησε πρόσφατα στην κριτική για τον «συντηρητικό» τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τον Στεφ Κάρι: «Δεν μπορούμε απλά να στηριζόμαστε στον Στεφ. Έχουμε τοποθετήσει το βάρος του franchise στους ώμους του για 15 χρόνια. Αν θέλετε να πείτε πως το να παίζει 30 αντί για 32 λεπτά είναι η διαφορά μεταξύ της ήττας και της νίκης, διαφωνώ πλήρως με αυτό».

Έχουν δημιουργηθεί λοιπόν οι προϋποθέσεις, για ένα… άνευ προηγουμένου upset στο NBA. Αξίζει, βέβαια, να αναφέρουμε, πως οι Γουόριορς έχουν πιο εύκολο πρόγραμμα από τους Ρόκετς στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου, ενώ έχουν εξασφαλισμένο το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, ό,τι κι αν γίνει στο εναπομείναν μεταξύ τους παιχνίδι στο Χιούστον (05/04).

Όπως και να ‘χει, προέκυψε αναπάντεχα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες υποθέσεις, στο τελευταίο στάδιο της κανονικής περιόδου του NBA.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0