Basket Talk

Κολοσσός Ρόδου - Μαρούσι 89-85: Κυριάρχησε, νίκησε και... περιμένει «δώρο» από την Καρδίτσα! (video)

Κολοσσός Ρόδου - Μαρούσι 89-85: Κυριάρχησε, νίκησε και... περιμένει «δώρο» από την Καρδίτσα! (video)
Ο Κολοσσός έκανε τα... εύκολα, δύσκολα απέναντι στο Μαρούσιστη Ρόδο, ωστόσο στο φινάλε κατόρθωσε να νικήσει (24/03, 89-85) και πλέον θέλει νίκη της Καρδίτσας στο ματς με τον ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να βρεθεί στην 6άδα της Basket League, μετά και το τέλος του 2ου γύρου της Basket League.

Ο Κολοσσός Ρόδου μετέτρεψε σε «θρίλερ» το εντός έδρας ματς με το Μαρούσι, όμως πήρε μία πολύ σημαντική νίκη (89-85), η οποία τον φέρνει πιο κοντά στην 6άδα της βαθμολογίας της Basket League!  

Έπειτα από 22 αναμετρήσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι Ροδίτες βρίσκονται στο 9-13 και θέλουν νίκη της Καρδίτσας στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, για να βρεθούν στην 6η θέση της σχετικής κατάταξης, στο φινάλε του 2ου γύρου.
 

Κορυφαίος για την ομάδα του Σεγούρα ήταν ο Άντριου Γκάουντλοκ, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους, ενώ εξίσου καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Σίμι Σίτου, που σταμάτησε στους 19 πόντους.


Η εξέλιξη της αναμέτρησης
 

Με μεγάλη αποφασιστικότητα και ενέργεια μπήκαν στο ματς οι γηπεδούχοι και με αυτό τον τρόπο, βρέθηκαν να προηγούνται με 14-2 (με σουτ του Περάντες), στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα. Το «ξέσπασμα» της ομάδας του Σεγούρα συνεχίστηκε, με τη διαφορά να «εκτοξεύεται» στο +19 (21-2 με τρίποντο του Πετρόπουλου στο 7’). Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» και με ένα γρήγορο 5-0, μείωσαν για λίγο τη διαφορά (21-7 με τρίποντο του Νικολαΐδη στο 9’), με τον Πόλεϊ να σκοράρει εκτός ισορροπίας και να διαμορφώνει το 23-7, το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ανάλογη ήταν η εικόνα της αναμέτρησης και στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, με τη διαφορά να φτάνει για πρώτη φορά πάνω από τους 20 (33-12 με λέι απ του Σίτου) στο 15’. Στη συνέχεια, η ομάδα του Νίκου Βέτουλα έβαλε... φρένο στους Ροδίτες, μειώνοντας στους 13 (42-29 με τρίποντο του Νικολαΐδη, 17’’ πριν την ανάπαυλα), με τον Κολοβέρο να σκοράρει από κοντά και να γράφει το 44-29, το οποίο ήταν σκορ ημιχρόνου.

Το Μαρούσι έδειξε ένα πιο μαχητικό πρόσωπο στην τρίτη περίοδο και κατόρθωσε να μειώσει στους 8 (51-43 με τρίποντο του Νικολαΐδη στο 25’), αλλά ο Κολοσσός ανέκτησε εκ νέου τον έλεγχο του ματς και ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο, με το υπέρ του 68-52 (με καλάθι του Καμαριανού).  

Και ενώ όλα έδειχναν πως η ομάδα από τη Ρόδο θα πάρει μία εύκολη νίκη, το Μαρούσι επέστρεψε και διεκδίκησε το ροζ φύλλο. Το -16 μετατράπηκε σε -3 (78-75 με λέι απ του Τζουίστον), μέσα σε επτά λεπτά και το παιχνίδι από «παράσταση για έναν ρόλο», έγινε... θρίλερ! Μάλιστα, η ομάδα των Βορείων Προαστίων έφτασε μία... ανάσα από την ανατροπή στο 39’, όταν ο Χιλ σκόραρε για τρεις, για το 80-78, ωστόσο ο Κολοσσός κατόρθωσε να διαχειριστεί σωστά το τελευταίο λεπτό και τελικά να φτάσει στη νίκη με 89-85.

Τα δεκάλεπτα: 23-7, 44-29, 68-52, 89-85. 

Δείτε τα στατιστικά του ματς εδώ.  

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0