Basket Talk

Ο Μπιέλιτσα «αποχαιρετά» το μπάσκετ, ευγνωμονώντας Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς!

Ο Μπιέλιτσα «αποχαιρετά» το μπάσκετ, ευγνωμονώντας Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς!

Το συγκινητικό γράμμα του Νεμάνια Μπιέλιτσα, με το οποίο αποχαιρετά το μπάσκετ, στο οποίο προσέφερε, αλλά και έλαβε τόσα πολλά!

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα έβαλε τέλος στην σπουδαία καριέρα του, και ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει τα συναισθήματά του, και να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που θεωρεί πως ήταν καθοριστικοί στη ζωή του. Από αυτούς δε θα μπορούσαν να λείπουν οι Σέρβοι «θρύλοι», Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αναλυτικά όσα μοιράστηκε ο 35χρονος Σέρβος:

«Διάβασα κάπου, εδώ και πολύ καιρό, ότι κανείς δεν μπορεί να νικήσει τον χρόνο. Τα τελευταία χρόνια το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως. Τώρα, παρ' όλες τις προσδοκίες, νιώθω την ανάγκη, μετά από 20 χρόνια, να ανακοινώσω επίσημα ότι ήρθε το τέλος.

Στην αρχή, έψαχνα για ένα μικρό μέρος στον μπασκετικό χάρτη, ξεκινώντας από το γήπεδο του Blok 70 στο Βελιγράδι, μέχρι που ερωτεύτηκα πραγματικά το μπάσκετ μετά από συνεργασία με τον προπονητή Άκο Γιάνιτς.

Οφείλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τρεις από τους πιο σπουδαίους προπονητές της χώρας, χωρίς τους οποίους το μπάσκετ δεν θα ήταν το ίδιο αγαπητό και αποδεκτό όπως είναι σήμερα. Μου έμαθαν, ο καθένας με τον τρόπο του, τι σημαίνει να παίζεις για την εθνική ομάδα και πώς πρέπει να υπερασπίζεσαι τη σημαία και το εθνόσημο της Σερβίας.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς με ανέδειξε, μού έδωσε μια ευκαιρία και πολύ μεγάλη υποστήριξη. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με συμπεριέλαβε στην εθνική ομάδα, της οποίας τη φανέλα φορούσα με μεγάλη περηφάνια για χρόνια, και με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ της ζωής μου στη Φενέρμπαχτσε και έγινα MVP της EuroLeague.

Η κορωνίδα της επαγγελματικής μου διαδρομής ήταν η κατάκτηση ενός δαχτυλιδιού με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και θα ήθηλα να ευχαριστήσω τον Στιβ Κερ, που μου δίδαξε το μπάσκετ με διαφορετικό τρόπο.

Φυσικά, οι υπέροχοι γονείς μου στέκονταν πάντα δίπλα μου, ιδιαίτερα ο πατέρας μου Μίλοβαν, του οποίου την απέραντη αγάπη και υποστήριξη ένιωθα συνεχώς και παντού.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία και υπερηφάνια μου είναι τα παιδιά μου Νίκα και Στέφαν.

Ευχαριστώ την εθνική Σερβίας, τον Ερυθρό Αστέρα, τη Φενέρμπαχτσε και το Γκόλντεν Στέιτ.

Αυτό είναι το τέλος της καριέρας μου και ελπίζω να ξεκινήσω σύντομα μια νέα πρόκληση στο άθλημα που αγαπώ τόσο πολύ και μου έχει δώσει τόσα πολλά.

Σας ευχαριστώ όλους».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0