Basket Talk

Άρης - Λαύριο 84-60: Επιστροφή στις νίκες με... τριάδα-φωτιά! (video)

Άρης - Λαύριο 84-60: Επιστροφή στις νίκες με... τριάδα-φωτιά! (video)
Ο Άρης κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Λαυρίου και να αφήσει πίσω του ένα δυσβάσταχτο σερί ηττών, που κρατούσε από τις 17 Φεβρουαρίου!

Ο Άρης επικράτησε στο «Αλεξάνδρειο» του Λαυρίου με 84-60, για την 22η και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Stoiximan Basket League. Έτσι, οι Θεσσαλονικείς, άφησαν πίσω τους ένα σερί ηττών πέντε ηττών σε όλες τις διοργανώσεις, το οποίο «κουβαλούσαν» για περισσότερο από ένα μήνα, και από τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό!

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα (8-3). Το Λαύριο «ξεκλειδώθηκε» επιθετικά με τον Καστανέδα να «πυροβολεί» και δεν άργησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν… χέρι-χέρι, όχι μόνο στην πρώτη περίοδο (20-21), αλλά και σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Άρης προηγήθηκε εκ νέου με… βραχεία κεφαλή (26-22, 29-25), αλλά το τέλος του βρήκε τις δύο ομάδες σε απόλυτη ισορροπία (38-38).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνα του Άρη έγινε ασφυκτική, επιτρέποντας στο Λαύριο να σκοράρει μόλις τέσσερις πόντους στα πρώτα έξι σχεδόν λεπτά (52-42)!

Ο Μπάνκστον σκόραρε τους τέσσερις πρώτους πόντους για τον Άρη, όπως ακριβώς και στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ Τολιόπουλος και Χάρελ συνέχιζαν να είναι παραγωγικοί. Ο Μπλούμπεργκς, με δύο σερί δικά του τρίποντα, «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +14 (61-47).

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια προσπάθεια επιστροφής με ένα σερί 5-0 που διαμόρφωσε το 64-53, αλλά εκεί ο Τολιόπουλος με ένα απίστευτο τρίποντο-μαχαιριά, με ταμπλό στη λήξη της επίθεσης, «σκότωσε» ουσιαστικά τις ελπίδες τους, με τη διαφορά να αυξάνεται συνεχώς μέχρι το φινάλε.


Μπλούμπεργκς
(18 πόντοι), Χάρελ (14 πόντοι) και Τολιόπουλος (16 πόντοι) συνέθεσαν την τριάδα που «βομβάρδισε» το Λαύριο, για το οποίο Καστανέδα (17 πόντοι) και Θόρντον (14 πόντοι) ήταν οι μόνοι «διψήφιοι».


Η νίκη αυτή δεν επηρέασε τη βαθμολογική θέση του Άρη, που ούτως ή άλλως θα ήταν η πέμπτη, ενώ το Λαύριο μπορεί να πέσει μέχρι και στη δέκατη θέση.


Τα δεκάλεπτα
: 20-21, 38-38, 62-47, 84-60.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0