Basket Talk

Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 80-64: Από άνετο «περίπατο» σε.. θρίλερ, όμως η ποιότητα είχε τον τελευταίο λόγο! (video)

Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 80-64: Από άνετο «περίπατο» σε.. θρίλερ, όμως η ποιότητα είχε τον τελευταίο λόγο! (video)

Από άνετο περίπατο, η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ματς για γερά νεύρα με τον Ολυμπιακό να αγχώνεται και τη Βιλερμπάν να παίζει χωρίς πίεση, αφού δεν είχε τίποτα να χάσει. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» μίλησαν στο τέλος… πυροβολώντας ασταμάτητα από την περιφέρεια για το 80-64.

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ στα πλαίσια της 31ης αγωνιστικής της EuroLeague σε μία αναμέτρηση πολύ κομβική για τους Πειραιώτες που προέρχονταν από την ήττα στην έδρα της Αναντολού Εφές.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν με αυτή την αναγκαία σοβαρότητα την αναμέτρηση και μπήκαν εξαρχής με το… μαχαίρι στα δόντια για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι συνεχίζοντας στην εξάδα και... βλέποντας την τετράδα.

Ακόμη κι αν δυσκολεύτηκαν στην τρίτη περίοδο έκαναν το καθήκον τους και πήραν την σημαντική νίκη (80-64) με πρωταγωνιστές τους Άλεκ Πίτερς με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ και Μουστάφα Φαλ με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από νωρίς το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα απέκτησε τον έλεγχο του ματς με τον Μουστάφα Φαλ να αναδεικνύεται ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Γάλλος ψηλός «εξαφάνισε» το αντίπαλο δέος του συνονόματού του, Γιουσούφα Φαλ και μάλιστα κάρφωσε και πάνω του για το 11-4.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα αδιανόητο σερί 14-0 και κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά στο ματς με τη βοήθεια των Παπανικολάου και Φαλ (17-4). Με έμμεσο τρίποντο ο Νάντο Ντε Κολό έσπασε το σερί γράφοντας το 17-7, όμως ο απίθανος σε άμυνα και επίθεση Φαλ παρέα με τον Άλεκ Πίτερς δεν πτοήθηκαν.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Βιλερμπάν με δύο μακρινά σουτ προσπάθησε να φανεί απειλητική μειώνοντας στους 6 πόντους (26-20), όμως ο Φίλιπ Πετρούσεφ ήταν εκεί για τον Ολυμπιακό για να δίνει τις απαραίτητες λύσεις.

Δύο τρίποντα από τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Τόμας Γουόκαπ έδωσαν ξανά… αέρα στους Πειραιώτες που έφτασαν στο +13 (35-22). Ο Πάρις Λι εκτέλεσε με την σειρά του από τα 6.75, όμως ο «Λάρι» απάντησε ξανά για το 39-25. Οι Φαλ και Καμπαρό από πλευράς Βιλερμπάν σκόραραν για να… ροκανίσουν την διαφορά στους 8 (43-35).

Μετά την ανάπαυλα, για τα πρώτα τρία λεπτά, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αρκετά… μουδιασμένος, αλλά και άστοχος δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν στο τρίποντο (43-40). Παρά το καλάθι του Πίτερς η Βιλερμπάν, που έπαιζε δίχως άγχος, έφτασε στην ισοφάριση δια χειρός Λοβέρν από την περιφέρεια (45-45, 24’) και κατάφερε να περάσει και μπροστά (45-47) με την βοήθεια του Πάρις Λι.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει. Μπορεί οι Γάλλοι χωρίς την πίεση πάνω τους να φαίνονταν ανταγωνιστικοί, όμως αμφότερες οι ομάδες ήταν άστοχες με τον Ολυμπιακό να έχει σκοράρει μόλις 9 πόντους σε 9 λεπτά παιχνιδιού (52-51).

Στο τελευταίο λεπτό πριν την κρίσιμη τελευταία περίοδο, το σκορ πήγαινε χέρι – χέρι με τη Βιλερμπάν να είναι μπροστά έστω και για έναν πόντο (54-55).

Το τέταρτο δεκάλεπτο το άνοιξε δυναμικά ο Μόουζες Ράιτ με καλάθι και φάουλ για το 57-55 και τον Άλεκ Πίτερς να ακολουθεί γράφοντας το 59-55. Η αστοχία, όμως, χτύπησε ξανά την πόρτα των «ερυθρόλευκων» που είδαν τον Λι να φέρνει ξανά την ισορροπία στο ματς (59-59).

Η Βιλερμπάν δεν το έβαζε κάτω και ο Ντε Κολό της έδωσε προβάδισμα με έξι λεπτά να απομένουν για το φινάλε (59-61). Ο Γουίλιαμς Γκος έδωσε την απάντησή του για να φέρει ξανά το ματς στα ίσα και ο Σακίλ ΜακΚίσικ εκτόξευσε τον Ολυμπιακό με το καθοριστικό του τρίποντο (64-61, 35’). Σα να μην έφτανε αυτό, ο Πίτερς κάρφωσε στον αιφνιδιασμό διευρύνοντας το σερί (10-0) που έτρεχαν οι «ερυθρόλευκοι» για το 66-61.

Ο «καυτός» Λαρεντζάκης χτύπησε ξανά από τα 6,75, ο Πίτερς τον ακολούθησε και το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ των Πειραιωτών που έκαναν ένα 15-0 σερί φτάνοντας ξανά στο +13 (74-61).

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 43-35, 54-55, 80-64

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0