Basket Talk

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός AKTOR 76-89: Επιστροφή με νίκη... χρυσάφι και μία θέση στην τριάδα! (video)

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός AKTOR 76-89: Επιστροφή με νίκη... χρυσάφι και μία θέση στην τριάδα! (video)
Με συμμάχους τις ήττες της Μπαρτσελόνα και της Μονακό, ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το καθήκον του απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα πανηγυρίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη (76-89) που του χάρισε την τρίτη θέση στην βαθμολογία της EuroLeague με το πέρας της 30ης αγωνιστικής.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεκίνησε τη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague με ένα πολύ σημαντικό crash test απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για την 30η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Μια πεντάδα διψήφιων παικτών πρωταγωνίστησαν στην πολύ σημαντική νίκη της ομάδας του Εργκίν Αταμάν με τους Ντίνο Μήτογλου (17 πόντοι και 9 ριμπάουντ) και Ματίας Λεσόρ (19 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ) να ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω, ενώ ο Κώστας Σλούκας σημείωσε double double 17 πόντων και 10 ασίστ.

Το ματς

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν αρκετά… νωχελικά στην αναμέτρηση, η οποία δεν είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά. Τότε, ο Ντίνος Μήτογλου ήταν εκεί για να προσφέρει δυναμισμό στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν με 12 δικούς του πόντους μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Παρέα με τον Μάριους Γκριγκόνις εκτόξευσαν την εικόνα του Παναθηναϊκού (11-17 στο 7’).

Οι Τεόντοσιτς και Νέντοβιτς προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του «Τριφυλλιού», όμως Σλούκας και Ναν του έδωσαν προβάδισμα 9 πόντων (20-29) με δύο συνεχόμενα τρίποντα.

Ο Ματίας Λεσόρ ξεκίνησε το.. βιολί του στο δεύτερο δεκάλεπτο με τα εντυπωσιακά του καρφώματα κι έτσι ο Παναθηναϊκός έχτισε διψήφιο προβάδισμα (20-34 στο 11’).

Τα εντυπωσιακά ποσοστά στο τρίποντο των «πράσινων» δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να απειλήσει ουσιαστικά διατηρώντας την υπεροχή τους.

Μετά την ανάπαυλα, ο Ερυθρός προσπάθησε να πλησιάσει, όμως ένα μίνι ξέσπασμα από την πλευρά του Παναθηναϊκού με τη βοήθεια του Μήτογλου από την περιφέρεια, οδήγησε την διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα (46-58, στο 25’).

Ο Λεσόρ με την σειρά του «ρίμαζε» την αντίπαλη ρακέτα ξανά και ξανά με το προβάδισμα να… εκτοξεύεται στο +16 στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου (54-70) με το «Τριφύλλι» να επενδύει πλέον και στην άμυνά του.

Ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς μείωσε στους 11 (59-70, στο 32’), όμως ο Κώστας Σλούκας είχε την απάντηση από τα 6.75 για το 59-73, όσο ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά. Ο Νέντοβιτς με τρίποντο μείωσε με την σειρά του στους 10 (63-73).

Ο Νταβίντοβιτς «χτύπησε» ξανά και έφερε την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα μετά από πολλή ώρα για το 65-73 στο 34’. Ο Τζέριαν Γκραντ έβγαλε αντίδραση από την περιφέρεια (65-76) με μεγάλο καλάθι.

Ο Λεσόρ ήταν ο παίκτης που έκανε ξεκάθαρα τη διαφορά στο δεύτερο μέρος του ματς και μαζί με την σύσφιξη της άμυνας των «πράσινων», παρά τον πεσμένο ρυθμό του αγώνα, έκανε την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να… χαμογελάσει στο τέλος, αφού ο Κώστας Σλούκας στο τελευταίο λεπτό έβαλε την δική του υπογραφή.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 41-51, 56-70, 76-89

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0