Basket Talk

Περιστέρι - Τενερίφη 90-82: Έπος με... υπογραφή Σπανούλη και πρόκριση στους «8» του BCL! (video)

Περιστέρι - Τενερίφη 90-82: Έπος με... υπογραφή Σπανούλη και πρόκριση στους «8» του BCL! (video)

Ποιος να το περίμενε; Σίγουρα, πάντως, ο Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες το ήθελαν και το πίστευαν όσο τίποτα, παίρνοντας μια απίστευτη πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League!

Με μια συγκλονιστική εμφάνιση, το Περιστέρι επικράτησε της Τενερίφης με 90-82 για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16 »του BCL, και σε συνδυασμό με τη νίκη της Καρσίγιακα επί της Χάπουελ Ιεροσυαλήμ, πήρε μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά!

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με υψηλή παραγωγικότητα, ξεδιπλώνοντας όλες τις επιθετικές τους αρετές. Γουίλιαμς, Κασελάκης και Μήτρου-Λονγκ ξεκίνησαν «καυτοί» για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, σκοράροντας με όλους τους τρόπους.

 


Γκάι και Χουέρτας δημιουργούσαν ρήγματα για την Τενρίφη, με τον Γκέρα να προκαλεί αρκετή φθορά στο «ζωγραφιστό». Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ένα ισχνό προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου (13-8, 16-10, 19-15), με τους φιλοξενούμενους να κατορθώνουν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, τριάμιση λεπτά πριν την ολοκλήρωσή του (21-23). Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ πέτυχε εκπληκτικό buzzer-beater στη λήξη του δεκαλέπτου, το οποίο και πανηγύρισε έξαλλα.

 

Η Τενερίφη μπήκε πιο συγκεντρωμένη στη δεύτερη περίοδο, και έτρεξε ένα σερί 7-0 που την έφερε μπροστά στο σκορ με 33-30.

 


Στη συνέχεια,  Κασελάκης και Ντάνγκουμπιτς ανέλαβαν δράση, ενώ από την άλλη ο Χουέρτας «κατέθετε» όλη την κλάση, την εμπειρία και την οξυδέρκειά του στο παρκέ. Το Περιστέρι ανταποκρινόταν με εκπληκτικό τρόπο σε ένα παιχνίδι τόσο υψηλού σκορ, και ο Κένι Γουίλιαμς ήταν αυτός που με πέντε συνεχόμενους πόντους, έστειλε την ομάδα του προηγούμενη στα αποδυτήρια (50-46).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα ήταν ελαφρώς διαφορετική, με τις άμυνες να «σφίγγουν» και μάχες σώμα με σώμα να γίνονται σε κάθε κατοχή. Με την άμυνά του, λοιπόν, ως κύριο «όπλο», το Περιστέρι έφτασε τη διαφορά στις υψηλότερες τιμές της (56-48, 60-51). Σε αυτό το οριακό σημείο, Γκάι και Χουέρτας πέτυχαν δύο σπουδαία τρίποντα για το 60-57. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε βρει ρυθμό, και λίγο αργότερα μείωσε σε 65-64. Ένα μεγάλο τρίποντο του Κασελάκη έδωσε «ανάσα» επιθετικά, αλλά οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν αρκετά να βρουν σκορ.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, και με το σκορ ισόπαλο, ο Χουγκάζ έβαλε νέο σημαντικό καλάθι για το 70-68, αλλά ο Γκάι ισοφάρισε με ένα τρομερά δύσκολο σουτ, εφτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.  Αμέσως μετά, ο Χουέρτας έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του, με τέσσερις συνεχόμενους πόντους (71-74). Ο Τζο Ράγκλαντ φώναξε «παρών» και έκανε το 73-74, για να επανέλθει μετά από ώρα ο Κένι Γουίλιαμς, και με τρεις βολές να διαμορφώσει το 76-74. Ο Γκάι ισοφάρισε (76-76), αλλά ο Κασελάκης έκανε το 78-76 με δίποντο, πατώντας οριακά τη γραμμή του τριπόντου. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη άνοιξε κι άλλο τη διαφορά με διαδοχικά ζευγάρια βολών (82-76), και ο Ράγκλαντ δυόμισι λεπτά πριν το τέλος έβαλε φωτιά στο γήπεδο, με coast-to-coast λέι απ για το 84-78.

Ο «θρίαμβος» του Περιστερίου είχε πολλούς πρωταγωνιστές. Ο αρχηγός Λεωνίδας Κασελάκης (18 πόντοι), ο floor-general Τζο Ράγκλαντ (15 πόντοι, 14 ασίστ), και οι καθοριστικοί Γουίλιαμς (18 πόντοι) και Μήτρου-Λονγκ (12 πόντοι), ήταν οι κυριότεροι εξ’ αυτών.

Άντεξαν με αυτόν τον τρόπο στον «βομβαρδισμό» του Μαρθελίνο Χουέρτας των 31 πόντων και του Κάιλ Γκάι των 26, που πέτυχαν 57 από τους 82 πόντους της ομάδας τους!

Μετά από αυτήν την υπέρβαση, το Περιστέρι δικαιούται να ονειρεύεται, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό του στα προημιτελικά του BCL!

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 50-46, 68-66, 90-82.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr






 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0