Basket Talk

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 85-72: Άλυτος… γρίφος από το 2017 το Sinan Erdem, «μπλέκει» το πλεονέκτημα! (video)

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 85-72: Άλυτος… γρίφος από το 2017 το Sinan Erdem, «μπλέκει» το πλεονέκτημα! (video)

Ούτε φέτος έφυγε με τη νίκη από το Sinan Erdem ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» μπλόκαραν για τα καλά από την Αναντολού Εφές, που τους… εκτέλεσε πίσω από τη γραμμή των 6.75μ. (19/03, 85-72) και τους βάζει πολύ… δύσκολα, στη «μάχη» για μία θέση στην 4άδα της EuroLeague.

Τα βρίσκει… σκούρα στη Sinan Erdem ο Ολυμπιακός από το 2017 και αυτό δεν άλλαξε ούτε φέτος. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν βρήκε αντίδοτο στα 14 τρίποντα της Αναντολού Εφές, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 85-72 (19/03), στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν στο 18-12, με το έργο τους να «περιπλέκεται» αρκετά πλέον, όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας.

Η τουρκική ομάδα βρήκε πολυάριθμες λύσεις στο επιθετικό της κομμάτι, έχοντας διψήφιους τους Κλάιμπερν (14π.), Λάρκιν (13π.), Γουίλις (13π.), Μπομπουά (11π.) και Μπράιαντ (10π.). Για τους Πειραιώτες ξεχώρισε ο Άλεκ Πίτερς, που σταμάτησε στους 19 πόντους, με τον Φαλ να τον ακολουθεί με 14.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποβλήθηκε από τους διαιτητές, βγαίνοντας εκτός... εαυτού!

Το ματς

Ο Τιμπόρ Πλάις «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όντας… αλάνθαστος πίσω από τη γραμμή των 6.75μ. Ο σέντερ της Εφές είχε χέρι… αλφάδι και με 3/3 τρίποντα στο πρώτο δίλεπτο, οδήγησε την ομάδα του στο 9-0!

Ο Φαλ έσπασε το… ρόδι για τους «ερυθρόλευκους», αλλά ο Κλάιμπερν συνέχισε τον «χορό» τριπόντων για την τουρκική ομάδα, δίνοντας από νωρίς διψήφιο προβάδισμα (12-2, 4’).

Ο Κώστας Παπανικολάου πέρασε στη θέση του Μπραζντέικις, στα μέσα της πρώτης περιόδου, και άλλαξε τον ρυθμό των Πειραιωτών, δίνοντας πνοή σε άμυνα και επίθεση. Με πέντε διαδοχικούς πόντους μείωσε σε μονοψήφια επίπεδα (24-15, 8’), για να τον διαδεχθούν Πίτερς και Φαλ με άλλους τόσους και να φέρουν την απόσταση στους τέσσερις (24-20, 9’).

παπ.jpg

Κάπου εκεί, ήταν η… ώρα του Μόουζες Ράιτ. Δύο σερί καρφώματα και ένα fade away σουτ, βγάζοντας ακόμα έναν… άσσο από το μανίκι, έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση «αναπνοής» (28-27), στην έναρξη της δεύτερης περιόδου.

Τόμπσον και Μπράιαντ «απάντησαν» με ένα σερί 7-0, για να έρθει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και να βρει στόχο από το… κέντρο! Η «καταιγίδα» της Εφές ωστόσο, πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, δεν σταματούσε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί εκ νέου σε διψήφια διαφορά, δύο λεπτά πριν το ημίχρονο (43-33).

Μάλιστα, με το καλάθι του Ελάιζα Μπράιαντ λίγο πριν την εκπνοή, πήγε στα αποδυτήρια στο +11 (48-37), βάζοντας δύσκολα στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στην επανέναρξη, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα γρήγορο 4-0, όμως εκεί ήταν ο Οσμάνι, ευστοχώντας και εκείνος για τρεις, για να επαναφέρει την Εφές στο +10 (51-41, 22’). Η τουρκική ομάδα δεν έμεινε εκεί. Κλάιμπερν και Λάρκιν βρήκαν σουτ και την έστειλαν στη μεγαλύτερη διαφορά της, ως τότε, στο ματς, για το 55-42, στο 34ο λεπτό.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε άμεσα, με ένα σερί 9-2 διά χειρός Πίτερς και Φαλ, για να φέρουν τον ελληνικό σύλλογο στο -5 (57-52), 3’40’’ πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Λάρκιν ωστόσο, συνέχισε να είναι «καυτός», βρήκε το τρίτο του τρίποντο στο ματς και χάρισε νέο μαξιλαράκι «ασφαλείας» στην Εφές.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε κοντά, βγάζοντας άμυνες και το «εξαργύρωσε» με το εύστοχο τρίποντο του Κάνααν, για να μειώσει τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (62-61), ένα λεπτό πριν την έναρξη της τελευταίας περιόδου.

εεεδ.jpg

Η ομάδα του Μιγιάτοβιτς ωστόσο δεν πτοούνταν. Με 8-0 έφτασε γρήγορα στο 70-61, αγχώνοντας τους Πειραιώτες, ενώ ο Μπουμπουά βρήκε και αυτός τον δρόμο προς το καλάθι, για το 72-61, στα 6,5 λεπτά για το φινάλε.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπορούσε να βρει τις απαραίτητες λύσεις στην επίθεση, ενώ από την άλλη η Εφές σκόραρε σχεδόν όπως... ήθελε! Στο πεντάλεπτο για το τέλος, ο Κάνααν μείωσε στους επτά (73-66), όμως ο Ολυμπιακός δεν έφτασε στην ολική ανατροπή. 

Στα 2'53'' για το φινάλε, ο Μπουμπουά σκόραρε για τρεις, πήγε τη διαφορά στους 15 (81-66) και ουσιαστικά, «σκότωσε» τους Πειραιώτες, που εν τέλει, ηττήθηκαν με 85-72.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 48-37, 66-61, 85-72

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0