Basket Talk

Η στατιστική ανάλυση του BCL, με ξεχωριστή αναφορά στον Προμηθέα και τον Ηλία Παπαθεοδώρου! (video)

Η στατιστική ανάλυση του BCL, με ξεχωριστή αναφορά στον Προμηθέα και τον Ηλία Παπαθεοδώρου! (video)

Σε ένα θέμα με ιδιαίτερο μπασκετικό ενδιαφέρον, ένας insider του Basketball Champions League, ξεχωρίζει τον Προμηθέα και τον Ηλία Παπαθεοδώρου σε μια στατιστική του ανάλυση.

Ο Ντίκον Λόιντ, insider του Basketball Champions League, πραγματοποίησε μια μελέτη πάνω σε ορισμένους ιδιαίτερους στατιστικούς τομείς, προσπαθώντας να καταλήξει σε συμπεράσματα για τις ομάδες, και για την επιρροή των προπονητών σε αυτές. Συγκεκριμένα, ανέλυσε με βάση τους αριθμούς, τι κάνουν οι ομάδες όταν επιτίθενται μετά από τάιμ-άουτ.

Αυτό που έκανε ο Λόιντ, ήταν να συνδέσει δύο διαφορετικά δεδομένα. Δημιούργησε ένα γράφημα, στο οποίο ο κάθετος άξονας αφορά την ποιότητα των σουτ που βγάζει μια ομάδα μετά από τάιμ άουτ, και συνεπώς τους προσδοκώμενους πόντους ανά σουτ, και ο οριζόντιος τους πόντους που πετυχαίνει μια ομάδα ανά κατοχή, πάντα μετά από τάιμ άουτ.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-03-18_131911.png

Όσο πιο πάνω, δηλαδή, βρίσκεται μια ομάδα στο γράφημα, τόσο «καλύτερα» σουτ δημιουργεί, και όσο πιο δεξιά, τόσο πιο αποτελεσματική είναι.

Πραγματοποιείται, λοιπόν, ειδική αναφορά στον Προμηθέα του Ηλία Παπαθεοδώρου καθώς είναι η τρίτη πιο αποτελεσματική ομάδα της διοργάνωσης σε τέτοιες καταστάσεις, ενώ δίνεται και σε βίντεο ένα πολύ ωραίο play, από το παιχνίδι με τη Χάποελ Χολόν, που συνοδεύεται από ένα χαρακτηριστικό σχόλιο: «Ο Παπαθεοδώρου ακούγεται να λέει στον Κόφι να δώσει σκριν στον Χέιλ, και στη συνέχεια να ‘πάρει’ τον αμυντικό του Χέιλ στην αλλαγή».

Όσον αφορά το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη, βρίσκεται κάπου στη μέση σε αυτές τις κατηγορίες.

Αντίθετα, η Τενερίφη, που θα φιλοξενηθεί αύριο (19/03, 19:30) στο Περιστέρι είναι μακράν η κορυφαία ομάδα, μαζί με τη Βόννη σε αυτούς τομείς, με αποτέλεσμα ο Λόιντ να αποθεώνει τον προπονητή της,Τσους Βιντορέτα.


(Πηγή: www.championsleague.basketbal)
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0