Basket Talk

Γουεμπανιάμα, μας κάνεις πλάκα; Έπιασε Ντάνκαν στο… ρελαντί, με αριθμούς που δεν έχουμε φανταστεί! (video)

Γουεμπανιάμα, μας κάνεις πλάκα; Έπιασε Ντάνκαν στο… ρελαντί, με αριθμούς που δεν έχουμε φανταστεί! (video)

«Οργιώδης» εμφάνιση από τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα! Η κορυφαία της καριέρας του και μία από τις πολλές που θα έρθουν, συνοδευόμενη μάλιστα από εκπληκτικά ρεκόρ, ένα εκ των οποίων μοιράζεται πλέον με τον Τιμ Ντάνκαν.

Ουσιαστικά τίποτα εξ’ όσων βλέπουμε από τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα δε θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση, παρά μόνο ενθουσιασμό για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον του. Το παιχνίδι των Σπερς με τους Νετς, στο οποίο η ομάδα του επικράτησε με 122-115 αποτέλεσε άλλη μια τέτοια ένδειξη. Ο Γάλλος βρήκε τις ιδανικές προυποθέσεις να κάνει το κορυφαίο του παιχνίδι, καθώς -και λόγω της παράτασης- είχε ιδιαίτερα υψηλό χρόνο συμμετοχής, ενώ και οι Νετς αποτέλεσαν ευνοϊκούς αντιπάλους, αφού δεν έχουν τρόπο να τον περιορίσουν.

Τι έκανε λοιπόν, ο Γουεμπανιάμα στο παιχνίδι αυτό; Σκόραρε 33 πόντους, μάζεψε 15 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ, αλλά και 7 τάπες σε αντιπάλους. Αν μάλιστα, ήταν πιο εύστοχος από το τρίποντο, απ’ όπου είχε 1/7 προσπάθειες, θα «άγγιζε» κα την πρώτη του «40άρα» στο NBA.

Προς το παρόν, απλά… αρκέστηκε σε αριθμούς που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ.  Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του NBA με 30+ πόντους, 15+ ριμπάουντ, 5+ ασίστ, 5+ τάπες και πάνω από 50% ευστοχία εντός παιδιάς!

Ταυτόχρονα, έγινε ο πρώτος rookie, μετά τον Τιμ Ντάνκαν (1997-98), με περισσότερες από 200 τάπες σε μια σεζόν, η οποία δεν έχει καν ολοκληρωθεί. Ο 20χρονος σταρ, σε 59 παιχνίδια στο NBA, έχει ήδη περισσότερες τάπες από το 81.4% των εν ενεργεία παικτών!

Αυτά είναι μάλλον αρκετά ρεκόρ... για μια μέρα για τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα, που κάθε φορά που πατάει στο παρκέ, δίνει άπειρη «τροφή» τόσο από άποψη θεάματος, όσο και από πλευράς αριθμών.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0