Basket Talk

Άμυνα από «ατσάλι», αλλά λάθη που... πληγώνουν: Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να θυμίζει την Εφές του Αταμάν;

Άμυνα από «ατσάλι», αλλά λάθη που... πληγώνουν: Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να θυμίζει την Εφές του Αταμάν;
Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες της EuroLeague και βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία, όμως τα λάθη του, τον... πληγώνουν.

Ο Παναθηναϊκός «πληγώθηκε» από τα λάθη του απέναντι στον Ολυμπιακό και ηττήθηκε με 71-65 (14/03) στο ΣΕΦ, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε 18 λάθη (!) στο Φάληρο, την ώρα που ανάγκασαν μόλις σε 7 τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έδειχναν να κυκλοφορούν με άνεση την μπάλα, μετά το πρώτο δεκάλεπτο.


Οι λανθασμένες επιλογές είναι το στοιχείο στο οποίο γενικότερα το «τριφύλλι» χρειάζεται βελτίωση, αφού συνολικά μετρά 13.1 λάθη ανά ματς στη φετινή διοργάνωση και είναι η 3η ομάδα της EuroLeague στη σχετική κατηγορία!

Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μοιράζει 16.2 ασίστ κατά μέσο όρο και βρίσκεται στην 14η θέση της κατηγορίας που αφορά τις τελικές πάσες.

Αναμφίβολα, πρόκειται για αριθμούς (16.2 ασίστ για 13.1 λάθη) που επιδέχονται βελτίωσης, ειδικά αν «εξετάσει» κανείς τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν η Εφές, στα 5,5 χρόνια παρουσίας του Εργκίν Αταμάν στον πάγκο της.

Συγκεκριμένα, στις πέντε - ολόκληρες - σεζόν του Τούρκου τεχνικού στην Εφές, η ομάδα από την Κωνσταντινούπολη μέτρησε, κατά μέσο όρο, στη EuroLeague, 18.1 ασίστ για 11.2 λάθη, κάτι που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη... δρόμο για να φτάσει σε ένα ανάλογο επίπεδο.

Πάντως, το «τριφύλλι» έχει πραγματοποιήσει ήδη... γενναία «βήματα» κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αν συνυπολογίσουμε πως ο Τούρκος τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα ολοκαίνουριο σύνολο, το οποίο βρίσκεται στην 4άδα της βαθμολογίας.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός παίρνει... άριστα στην άμυνα του σε αυτό το «κομμάτι» της σεζόν, καθώς οι «πράσινοι» είναι στη 2η θέση της EuroLeague, αναφορικά με τους πόντους που δέχονται ανά παιχνίδι (77.1). Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός είναι 2ος και στην κατηγορία του αμυντικού rating (108.7), ενώ το «τριφύλλι» είναι 1ο σε κλεψίματα (7.3 ανά παιχνίδι).

Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός έχει διανύσει αρκετό... δρόμο και βρίσκεται σε μόνιμη «τροχιά» προόδου, με «όπλο» την άμυνά του, ωστόσο θα χρειαστεί να ελαττώσει τα λάθη του, έτσι ώστε να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμούν όλοι στο «πράσινο» στρατόπεδο.  

Γιώργος Καπουκάκης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0