Basket Talk

Ολυμπιακός – Καρδίτσα 85-73: Ζορίστηκε, αλλά «καθάρισε» στο τέλος! (video)

Ολυμπιακός – Καρδίτσα 85-73: Ζορίστηκε, αλλά «καθάρισε» στο τέλος! (video)

Αναπάντεχο ντέρμπι είδαμε για τρεις περιόδους στο ΣΕΦ, αλλά ο Ολυμπιακός «λύγισε» στο τέλος την Καρδίτσα και πήρε τη νίκη με 85-73.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Καρδίτσας στο ΣΕΦ με 85-73 για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Δεν αγωνίστηκαν Γουόκαπ και Γκος, ενώ σπουδαία ήταν η προσπάθεια των φιλοξενούμενων, που για τρεις περιόδους είχαν προβάδισμα, έστω και μικρό, σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, η Καρδίτσα έδειξε την πρόθεση να είναι ανταγωνιστική, και προηγήθηκε με 6-10, με ένα εκπληκτικό κάρφωμα του Μπιουκάναν στον αιφνιδιασμό. 

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε γρήγορα, με επίκεντρο τον Φαλ, τον οποίο οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν. Ο Λούντζης έκανε το 21-15 με τρίποντο, αλλά στη συνέχεια η εικόνα του αγώνα άλλαξε εκ νέου. Η Καρδίτσα έτρεξε ένα εκπληκτικό σερί, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι και τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και έφτασε στο 11-0.

Με τρία τρίποντα του Λαρεντζάκη και τον Πετρούσεφ να δίνει σκορ από το «ζωγραφιστό», οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν το παιχνίδι σε ισορροπία (32-32, 34-34), αλλά οι Καρδιτσιώτες ήταν αυτοί που έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με… βραχεία κεφαλή (39-41).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να «κυνηγάει» στο μεγαλύτερο κομμάτι του τρίτου δεκαλέπτου, καθώς αδυνατούσε να τρέξει κάποιο σερί, λόγω της αστοχίας του από το τρίποντο αλλά και των επιθετικών λύσεων που έβρισκε η Καρδίτσα. Ο Κάνααν έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στην ομάδα του, με τρίποντο για το 46-45, όμως αυτό όχι μόνο δε διευρύνθηκε, αλλά τα μεγάλα καλάθια των Μακ και Γιάνκοβιτς έστειλαν στο +4 τους φιλοξενούμενους (51-55, 53-57). Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 9-0, για να ολοκληρώσουν την τρίτη περίοδο με 62-57. Ο ΜακΚάλουμ μείωσε εκ νέου με γκολ-φάουλ (62-60), αλλά ο Λούντζης συνέχισε να δίνει σημαντική βοήθεια, και πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο για το 65-60.

Ο Ράιτ πέτυχε άλλους πέντε συνεχόμενους πόντους με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ στη συνέχεια πέτυχε και ένα… αυτοκαλάθι για το 72-63! Άλλο ένα τρίποντο του Λούντζη έφτασε τη διαφορά στη μεγαλύτερη ως τότε τιμή της (75-63). Ο Έλληνας γκαρντ, μαζί με Ράιτ και Λαρεντζάκη, συνέχισαν να σκοράρουν στο φινάλε του αγώνα για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πλέον στρέφονται στη «διαβολοβδομάδα» με Εφές και Βιλερμπάν.


Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-41, 62-57, 85-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0