Basket Talk

EuroLeague 29η αγωνιστική: Φενερμπαχτσέ, Μπαρτσελόνα και Μονακό προελαύνουν προς το πλεονέκτημα! (video)

EuroLeague 29η αγωνιστική: Φενερμπαχτσέ, Μπαρτσελόνα και Μονακό προελαύνουν προς το πλεονέκτημα! (video)

Τα φαβορί δικαιώθηκαν. Φενερμπαχτσέ, Μονακό και Μπαρτσελόνα συνέχισαν με νίκες και το πλεονέκτημα διεκδικείται από 7 ομάδες! Μεγάλες νίκες για τη Μακάμπι αλλά και τη Μπασκόνια που τις διατηρεί στο κόλπο! «Έλαμψε» για την ομάδα του Σάρας, ο Ντόρσεϊ με 28 πόντους!

Φενερμπαχτσέ – Βαλένθια 118-88

Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους «σκόρπισε τρόμο» στη Βαλένθια, την οποία και «φιλοδώρησε» με 118 πόντους για να ολοκληρώσει το παιχνίδι με μία διαφορά 30 ολόκληρων πόντων. Όργια του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος σε κάτι λιγότερο από 30 αγωνιστικά λεπτά σημείωσε 28 πόντους, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Σκότι Γουϊλμπέκιν (20π.). Στο 18-11 σκαρφάλωσε η ομάδα του Λιθουανού που αναμένεται να δώσει μάχη για το πλεονέκτημα. Στο 13-16 υποχώρησαν οι Βαλενθιάνοι, για τους οποίους ξεχώρισε ο Μπράντον Ντέιβις (18π.).

Ερυθρός Αστέρας – Μακάμπι Τελ Αβίβ 80-84

Πολύτιμη νίκη για τους Ισραηλινούς σε μία δύσκολη έδρα (εκείνη του Ερυθρού Αστέρα) στη μάχη που δίνουν για να κρατηθούν ζωντανοί στη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας. Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρέμενε σταθερά επικεφαλής στο σκορ, η Μακάμπι έτρεξε ένα επιμέρους 31-19 στη τέταρτη και κρίσιμη περίοδο και κατοχύρωσε το φύλλο αγώνος στη πλευρά της, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 16-13. Μεγάλο παιχνίδι από τον Μπόνζι Κόλσον που σταμάτησε στους 23 πόντους. Πολύ καλός και ο Τζος Νίμπο, ο οποίος συνεισέφερε άλλους 18 πόντους. Για τους «Ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου ο Γιάγκο Ντος Σάντος πάλευε μόνος του και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 πόντους.

Άλμπα Βερολίνου – Μονακό 82-90

Στο Βερολίνο, σε μία έδρα που αν θέλεις να έχεις βλέψεις και χάσεις, χάνεσαι, η Μονακό «έπαιξε» με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε, καθώς κατάφερε να δραπετεύσει με μία χρήσιμη νίκη σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση (19-10) του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ματ Τόμας «έλαμψε» για την ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλεζ, σημειώνοντας 18 πόντους. Το δίδυμο Μάικ Τζέιμς-Έλι Οκόμπο ήταν από άλλο πλανήτη και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 41 πόντους. 20 για τον, πρώτο σκόρερ της EuroLeague, Μάικ Τζέιμς και 21 για τον Έλι Οκόμπο.

Μπασκόνια – Αρμάνι Μιλάνο 88-73

Τεράστια νίκη για τη Μπασκόνια του Ιβάνοβιτς, η οποία την έφερε σε τροχιά εξάδας (ρεκόρ 16-13). Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Μεσίνα αποδέχτηκε οριστικά πως θα πρέπει να εστιάσει στην οργάνωση και προετοιμασία της επόμενης ημέρας, καθώς η φετινή χρονιά δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν στην πόλη του ιταλικού Βορρά. Η ήττα την φέρνει στο 12-17 και της επιτρέπει λιγοστές ελπίδες εισόδου στη πρώτη δεκάδα της διοργάνωσης. Για τους θριαμβευτές ξεχώρισαν οι συνήθεις ύποπτοι. Μάρκους Χάουαρντ (26 πόντους) και Τσίμα Μονέκε (19 πόντους) έκαναν κυριολεκτικά τα πάντα για την ομάδα του Ζόσεαν Κερεχέτα. Πάλεψε ο Νίκολα Μίροτιτς και με τους 21 πόντους που πέτυχε έκανε επίδειξη της σπουδαίας κλάσης που διαθέτει.

Μπαρτσελόνα – Παρτίζαν 94-76

Το παιχνίδι της βραδιάς, αμέσως φυσικά μετά τον «ελληνικό εμφύλιο». Η Μπαρτσελόνα αγωνιζόταν κόντρα στην ομάδα του Ζέλικο, η οποία διεκδικεί την είσοδό της στα play in της διοργάνωσης. Οι «μπλαουγκράνα» δεν έδειξαν ελαφρότητα στο παιχνίδι τους, απεναντίας το είδαν πάρα πολύ σοβαρά, με δεδομένο πως η Μονακό (πρωτίστως) και οι άλλοι απειλούν και έφτασε στην 20η της νίκη, εξέλιξη που την εδραιώνει στη δεύτερη θέση. Λαπροβίτολα (17π.), Γουίλι Ερναγκόμεθ (15π.), Γιοκουμπάιτις (13π.) και Τζαμπάρι Πάρκερ (12π.) συνέθεσαν μία εκπληκτική… τετράδα και αποτέλεσαν όπλα στα χέρια του Γκριμάου. Μόνος του έπαιζε την Μπαρτσελόνα, ο συγκινητικός Αλέκσα Αβράμοβιτς, ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους. Προβληματίζει η εικόνα της Παρτίζαν την ώρα που υποχωρεί στη βαθμολογία και πασχίζει να διατηρηθεί στην προνομιούχο πρώτη δεκάδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0