Basket Talk

Ντέιβις εναντίον Σαμπόνις, Εμπίντ ή Γιόκιτς; Το αποτέλεσμα είναι... προδιαγεγραμμένο! (video)

Ντέιβις εναντίον Σαμπόνις, Εμπίντ ή Γιόκιτς; Το αποτέλεσμα είναι... προδιαγεγραμμένο! (video)

Θα νικήσει άραγε, ποτέ, ο Άντονι Ντέιβις τον Ντομάντας Σαμπόνις; Όχι πως... με Εμπίντ και Γιόκιτς τα καταφέρνει καλύτερα!

Οι Σακραμέντο Κινγκς επικράτησαν των Λος Άντζελες Λέικερς με 120-107. Ο Ντομάντας Σαμπόνις, είχε ένα... συνηθισμένο για αυτόν triple-double, με 17 πόντους, 19 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Ο Άντονι Ντέιβις, κινήθηκε λίγο πιο χαμηλά από τα αγωνιστικά του στάνταρ, καθώς πέτυχε 22 πόντους με 10 ριμπάουντ, αλλά ήταν αρκετά άστοχος (7/18 σουτ) και αντιμετώπισε προβλήματα και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Μέχρι εδώ όλα μοιάζουν φυσιολογικά. Παρ’ όλα αυτά, το match-up των δύο ψηλών παρουσιάζει στη διάρκεια των χρόνων μια… στατιστική ανωμαλία, η οποία διατηρήθηκε και μετά την τελευταία τους συνάντηση. Σε 10 αναμετρήσεις που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι, ο Σαμπόνις έχει πάρει ισάριθμες νίκες, με τον Ντέιβις να μην έχει γευθεί ποτέ αυτήν τη χαρά απέναντί του!

Αυτό το σερί κρατάει από το 2016, όταν ο Αμερικανός αγωνιζόταν στους Πέλικανς, και ο Λιθουανός στους Θάντερ, όπου δεν είχε, όπως είναι λογικό, καμία σχέση με τον παίκτη που είναι σήμερα. Στα 10 αυτά παιχνίδια, ο Ντέιβις μετράει 23.1 πόντους με 10.8 ριμπάουντ, ενώ ο Σαμπόνις 13.3 πόντους, 10.3 ριμπάονυτ και 4.5 ασίστ.

Μπορεί το NBA να ασχολείται με το συγκεκριμένο matchup, καθώς το έχουμε δει δύο φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας, αλλά ο Άντονι Ντέιβις χτίζει παρόμοια αρνητική παράδοση, τόσο κόντρα στον Τζοέλ Εμπίντ, όσο και στον Νίκολα Γιόκιτς. Απέναντι στον Καμερουνέζο, έχει μία νίκη και εφτά ήττες, ενώ έχει χάσει και τα εφτά τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο τον Σέρβο!



Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0