Basket Talk

Η στατιστική... δικαιώνει τον Αταμάν: Πώς η ποιότητα του Παναθηναϊκού υπερνικά τη «μετριότητα» μιας βραδιάς! (video)

Η στατιστική... δικαιώνει τον Αταμάν: Πώς η ποιότητα του Παναθηναϊκού υπερνικά τη «μετριότητα» μιας βραδιάς! (video)
Μέτρια εμφάνιση, αλλά άνετη νίκη. Η ποιότητα του ρόστερ του Παναθηναϊκού κάνει τη διαφορά ακόμη και σε βραδιές που το «τριφύλλι» δεν βρίσκει τρόπο για να «πατήσει» το... γκάζι!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το... καθήκον του απέναντι στη Βιλερμπάν και νίκησε με 85-67 εντός έδρας, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Οι Πράσινοι δεν έθελξαν με την απόδοση τους, ωστόσο «πατώντας» το... γκάζι στο δεύτερο μέρος, έφτασαν άνετα στη 18η νίκη τους στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης και πλέον επικεντρώνονται στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ (14/07, 19:45).

Για την μέτρια εμφάνιση του «τριφυλλιού» απέναντι στη γαλλική ομάδα, μίλησε και ο Εργκίν Αταμάν, μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τον Τούρκο τεχνικό να στέκεται και στην ποιότητα των «πράσινων».  

Και η αλήθεια είναι, πως η ποιότητα του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά το βράδυ της Παρασκευής (08/03). Μόλις λίγα λεπτά έντασης και καλής αμυντικής προσήλωσης, χρειάστηκε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν για να «καθαρίσει» τη νίκη και εν τέλει τα κατάφερε.

Πάντως, κάποιος που θα δει τη στατιστική, χωρίς να έχει παρακολουθήσει την αναμέτρηση, δεν θα κατανοήσει ότι ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε και το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στη Βιλερμπάν. Πολλές φορές οι αριθμοί λένε την... αλήθεια, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις λένε και «ψέματα».

Από τη μία πλευρά, οι «πράσινοι» μέτρησαν 13 λάθη κόντρα στους Γάλλους, όμως την ίδια στιγμή μοίρασαν και 19 ασίστ, μάζεψαν 39 (!) ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 16 ήταν επιθετικά,  είχαν 107 στο σύστημα αξιολόγησης (PIR), ενώ πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού (Γκραντ, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Σλούκας, Ναν) μέτρησαν διψήφιο αριθμό πόντων.  

Μπορεί το «εμπόδιο» της Βιλερμπάν να μην ήταν το πιο... υψηλό, όσον αφορά στο επίπεδο δυναμικότητας του αντιπάλου, ωστόσο καμία ομάδα της EuroLeague δεν χρίζει υποτίμησης.

Ο Παναθηναϊκός δεν βρέθηκε στο καλύτερο βράδυ κόντρα στην ομάδα του Πιερίκ Πουπέτ, όμως απέδειξε πως ακόμη και σε παιχνίδια που δεν είναι καλός - μερικές φορές - έχει τη δυνατότητα να κερδίζει, λόγω της ποιότητας του ρόστερ του. Κάτι το οποίο είναι πολύ ενθαρρυντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα ομάδα, η οποία ακόμη «χτίζεται» και που είχε 11 νέους παίκτες στο ξεκίνημα της σεζόν. 

Γιώργος Καπουκάκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0