Basket Talk

Μια γυναίκα-φαινόμενο και... δύο Τζέιμς, άλλαξαν το παγκόσμιο μπάσκετ σε μια εβδομάδα! (video)

Μια γυναίκα-φαινόμενο και... δύο Τζέιμς, άλλαξαν το παγκόσμιο μπάσκετ σε μια εβδομάδα! (video)

Η γυναίκα-φαινόμενο και οι θρύλοι με το όνομα Τζέιμς «έσπασαν» ό,τι ρεκόρ υπάρχει σε μια εβδομάδα και είμαστε τυχεροί που ήμασταν μάρτυρες σε αυτό!

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέιτλιν Κλαρκ, Μάικ Τζέιμς. Με χρονική σειρά, τρεις άνθρωποι που έσπασαν «στοιχειωμένα» ρεκόρ, σε κάποιες από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του παγκόσμιου μπάσκετ.

Το προηγούμενο Σάββατο (02/03), ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, στο παιιχνίδι των Λέικερς με τους Νάγκετς, ξεπέρασε τους 40.000 πόντους στην καριέρα του, όντας φυσικά ο μόνος παίκτης στην ιστορία του NBA που το καταφέρνει.

 


Μάλιστα, συνδυάζει τους 40.000 πόντους με πάνω από 10.000 ριμπάουντ και 10.000 ασίστ. Όσο τον...κρατάνε τα πόδια του, και όσο ο ίδιος θέλει να παίζει, μοιάζει να θέτει τον πήχη σε επίπεδα που δεν προσεγγίζονται.

Μια μέρα αργότερα, ο… θηλυκός Στεφ Κάρι έσπασε μάλλον το μοναδικό ρεκόρ που της είχε απομείνει. Η Κέιτλιν Κλαρκ του Αϊόβα ξεπέρασε τον Πιτ Μάραβιτς και τους 3.667 πόντους του, και έγινε πρώτη σκόρερ στην ιστορία του NCAA, σε άντρες και γυναίκες. Η Κλαρκ έχει 55 παιχνίδια με 30+ πόντους, 12 με 40+, και 17 triple-double. Ο μπασκετικός πλανήτης περιμένει πώς και πώς να την δει στο WNBA, όπου επίσης αναμένεται να… σπάσει τα κοντέρ.

 



Σήμερα (09/03), μάλιστα, η Κλαρκ επιβεβαίωσε ότι οι συυγκρίσεις με τον Στεφ Κάρι είναι πολύ εύστοχες, καθώς ξεπέρασε τον θρύλο των Γουόριορς, για τα περισσότερα τρίποντα που έχουν επιτευχθεί σε μια σεζόν στο NCAA..

 


Την Πέμπτη (07/03), στην εύκολη νίκη της Μονακό επί του Ερυθρού Αστέρα για την EuroLeague, ο Μάικ Τζέιμς ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη στην κορυφή της λίστας των σκόρερ στη διοργάνωση. 



Ο Έλληνας θρύλος ήταν πρώτος με 4455 πόντους, ενώ ο Τζέιμς αυτήν τη στιγμή έχει 4464 και συνεχίζει, ψάχνοντας παράλληλα, αυτό που του λείπει περισσότερο από οτιδήποτε.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0