Basket Talk

Σπανούλης για Τζέιμς: «Ένας πολύ μεγάλος παίκτης που του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια»

Σπανούλης για Τζέιμς: «Ένας πολύ μεγάλος παίκτης που του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια»

Τα συγχαρητήρια του έδωσε ο Βασίλης Σπανούλης στον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος τον ξεπέρασε και έγινε εκείνος ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague.

Ο Μάικ Τζέιμς είναι και επίσημα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο προπονητής του Περιστερίου και της Εθνικής Ελλάδος, θέλησε να του δώσει συγχαρητήρια και μίλησε με τα καλύτερα λόγια, τονίζοντας πως τα ρεκόρ είναι για να σπάνε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης στην κάμερα της Nova:

«Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο παίκτη. Ο Μάικ δουλεύει πάρα πάρα πολύ, όπως είπε και ο προπονητής του. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτά τα κατορθώματα χωρίς να έχεις δουλέψει σκληρά. Του αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό το τεράστιο επίτευγμα.

Και στο Νο2 να είμαι και στο Νο10, εμένα δεν με πειράζει καθόλου. Ποτέ δεν κοίταξα τα προσωπικά στατιστικά, πάντα κοιτούσα τις νίκες και τους τίτλους. Από εκεί και πέρα όλα αυτά τα ατομικά στατιστικά ήρθαν μέσα από τις ομαδικές επιτυχίες και από τη δική μου ατομική δουλειά. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, δεν θα μείνω για πάντα εκεί πέρα (σ.σ. στην κορυφή της λίστας). Για μένα είναι σημαντικό ότι βγαίνουν και έρχονται νέοι αθλητές από πίσω που σπάνε αυτά τα ρεκόρ.

Ο καθένας το κάνει με το δικό του τρόπο και έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, αλλά είναι σίγουρα μια κίνηση που τον βολεύει και έχει βάλει πολλά καλάθια. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να σκοράρει. Εγώ είχα τον δικό μου. Ο Μάικ έχει το δικό του. Οπότε για ακόμα μία φορά του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Το να είσαι πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολο πράγμα και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Το θέμα είναι να μην πάρει φωτιά ένας τέτοιος παίκτης. Πιστεύω ότι μετά, για όλον τον κόσμο μπορεί να φαίνεται το πιο δύσκολο σουτ, αλλά για τον παίκτη εκείνον που είναι ταλαντούχος και έχει πάρει φωτιά εκείνη τη στιγμή είναι στη ζώνη του λυκόφωτος που λέμε. Ό,τι άμυνα και να παίξεις μετά είναι αργά.

Είμαστε δύο διαφορετικοί παίκτες. Και οι δύο είχαμε έφεση στο σκοράρισμα. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και εξαρτάται και από τους άλλους παίκτες που έχεις στην ομάδα. Την αλήθεια λέω. Εξαρτάται από την ομάδα που έχεις
».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0