Basket Talk

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια 74-69: «Αγγίζει» 4άδα με το... βλέμμα στον Παναθηναϊκό! (video)

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια 74-69: «Αγγίζει» 4άδα με το... βλέμμα στον Παναθηναϊκό! (video)
Ο Ολυμπιακός μπορεί να δυσκολεύτηκε στην αρχή, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Βίρτους Μπολόνια με 74-69 με πρωτοστάτη του τον Κώστα Παπανικολάου και πλέον περιμένει την πολύ σημαντική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στην επόμενη αγωνιστική της EuroLeague.

O Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Βίρτους Μπολόνια για τις ανάγκες της 28ης αγωνιστικής της EuroLeague με τους «ερυθρόλευκους» να ανεβαίνουν στην  5η θέση μετά τη νίκη απέναντι στους Ιταλούς με σκορ 74-69. Μάλιστα πήραν και τη διαφορά αφού στο προηγούμενο ματς η Βίρτους είχε κερδίσει με δύο πόντους και παραμείνουν σε τροχιά τετράδας που προσφέρει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ο αρχηγός της, Κώστας Παπανικολάου με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε ο Αϊζάια Κάνααν μςε 12 πόντους.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με κακό ρυθμό επιθετικά και τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη έμφαση στην άμυνα. Ο Αϊζάια Κάνααν εμφανίστηκε… καυτός για τους Πειραιώτες από την περιφέρεια και σε συνεργασία με τον Κώστα Παπανικολάου έφεραν το ματς σε ισορροπία, αφού η Βίρτους είχε πάρει «κεφάλι» (12-12).

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι, όμως, διατηρήθηκε σταθερά μπροστά με την βοήθεια του Χάκετ και του Ντόμπριτς. Ωστόσο ο «Ησαΐας» του Ολυμπιακού χτύπησε ξανά από τα 6.75 για το 21-22. Το εντυπωσιακό σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο ήταν τα πέντε κλεψίματα με τα οποία ολοκλήρωσε η Βίρτους την περίοδο.

Το δεύτερο δεκάλεπτο, τον χορό άνοιξε ο… συνήθης ύποπτος των Ιταλών, ο Τόκο Σενγκέλια, όμως το κλέψιμο του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος που το ακολούθησε το καλάθι του Σακίλ ΜακΚίσικ έφερε τον Ολυμπιακό μία «ανάσα» από τη Βίρτους (23-24).

Οι κακές επιθέσεις των Πειραιωτών σε συνδυασμό με τα δύο σερί καλάθια δια χειρός Ζίζιτς έβαλαν την ομάδα του κόουτς Μπάνκι στο +6 (24-30), ενώ το τρίποντο του Παγιόλα τους οδήγησε στο +9 (28-37). Ο «καυτός» Παπανικολάου από την περιφέρεια κρατούσε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι (33-37), όμως η Βίρτους πήρε ξανά μπρος με την βοήθεια των Μπελινέλι και Χάκετ που είχαν χέρι… αλφάδι κι έφτασε στο +12 (34-46). Εκεί βρέθηκε, όμως ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» για να κλείσει το ημίχρονο με τρίποντο για το 37-46.

Μετά την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση με τρίποντο ξανά δια χειρός Παπανικολάου μετρώντας ένα σερί 13-0 και με την εξαιρετική του άμυνα κράτησε τη Βίρτους άποντη για 5’30’’ (50-46). Το αρνητικό αυτό σερί έσπασε ο Χάκετ από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» για το 50-48.

Παρά το ξέσπασμά του ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και μπήκε στην τελευταία περίοδο μ’ ένα μικρό προβάδισμα 6 πόντων (57-51).

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ρυθμό στο τέταρτο δεκάλεπτο και με εμφανώς βελτιωμένο τον Μόουζες Ράιτ και με καλάθι του Φίλιπ Πετρούσεφ έφτασαν στο +10 για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (63-53) με έξι λεπτά να απομένουν για το φινάλε.

Εύκολα κύλησαν τα πράγματα για τους Πειραιώτες που με το εύστοχο τρίποντο του Άλεκ Πίτερς κατάφεραν να πάρουν και την σημαντική διαφορά κόντρα στους Ιταλούς.

Τα δεκάλεπτα:  21-22, 37-46, 57-51, 74-69

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0