Basket Talk

Προμετέι – Άρης 95-67: Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με «κομμένα» φτερά!

Προμετέι – Άρης 95-67: Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με «κομμένα» φτερά!
Ο Άρης δεν εμφανίστηκε αντάξιος των περιστάσεων στη Λετονία και δέχθηκε μια βαριά ήττα από την Προμετέι (95-67) χάνοντας την ευκαιρία να προκριθεί στα προημιτελικά του EuroCup.

Η Προμετέι και ο Άρης αναμετρήθηκαν στην ουδέτερη Ρίγα καθώς η τυπικά γηπεδούχος δε μπορεί να παίξει στην έδρα της λόγω του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας με το νικητή να αντιμετωπίζει τη Μπουργκ εκτός έδρας στα προημιτελικά του EuroCup.

Ο Άρης δεν ξεκίνησε στο ματς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς υπέπεσε σε τρία γρήγορα λάθη επιτρέποντας στην Προμετέι να χτίσει προβάδισμα (12-5).

Ο Ρόνι Χάρελ «πάλευε» μόνος του για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη προσπαθώντας να φέρει σε ισορροπία την αναμέτρηση. Εκεί ήταν όμως, ο Κέιλεμπ Αγκάντα που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στη ρακέτα του Άρη έχοντας σκοράρει 11 πόντους μέσα σε σχεδόν 5 λεπτά για το 21-13 με τη Προμετέι να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (27-17).

Ο Ρόναλντ ήταν εκείνος που με τρίποντό του έφερε τους τυπικά γηπεδούχους στο +16 (34-18) με τον Άρη να μην το έχει βρει ακόμη από την περιφέρεια έχοντας 20% έναντι στο  50% της Προμετέι.

Η άμυνα των «κίτρινων» δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο και με τον Κλαβέλ να ευστοχεί σε τρίποντο από τη γωνία για το +21 των Ουκρανών (48-27) τα πράγματα δυσκόλεψαν για την ομάδα του κόουτς του Καστρίτη.

Μετά την ανάπαυλα, ο Άρης έψαχνε αντίδραση στη Λετονία, όμως οι Ουκρανοί διατηρούσαν την απόστασή τους και μάλιστα διευρύνοντάς τη στο +24 (65-41).

O Μαρτς Ρόναλντ με back to back σουτ από την περιφέρεια έφτασε την Προμετέι στο +30 κατεδαφίζοντας μια και καλή τα όνειρα του Άρη για πρόκριση στην τελευταία περίοδο (80-50).

Ο Χάρελ συνέχιζε να προσπαθεί μόνος του όσο ο Βασίλης Τολιόπουλος κινούταν σε χαμηλούς ρυθμούς μένοντας σταθερά στους 13 πόντους με εξαιρετική αστοχία στο τρίποντο όπου μέτρησε 1/7 προσπάθειες.

Ωστόσο, οι «κίτρινοι» είχαν πετάξει τις ελπίδες τους και όπως ήταν λογικό με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης γνώρισαν την πικρή ήττα - αποκλεισμό.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 51-32, 74-50, 95-67

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0