Basket Talk

ΑΕΚ – Χάποελ Χολόν 108-112 (παρ.): Τριπλή «αυτοκτονία» και... αποκλεισμός! (video)

ΑΕΚ – Χάποελ Χολόν 108-112 (παρ.): Τριπλή «αυτοκτονία» και... αποκλεισμός! (video)
Μετά από τρεις ώρες αναμέτρησης, η ΑΕΚ έχασε όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές την ευκαιρία να κρατήσει ζωντανο το «όνειρο» των «8» του Basketball Champions League και ηττήθηκε με 108-112 από την πολύ σκληρή για να... πεθάνει Χάποελ Χολόν σε παιχνίδι τριών παρατάσεων.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε την Χάποελ Χολόν στοπ Κλειστό Άνω Λιοσίων έχοντας γνωρίσει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς (0-3) στη φάση των «16» και θέλοντας να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

H Χάποελ Χολόν μετρούσε μία νίκη και δύο ήττες, οπότε για την ένωση το μοναδικό αποτέλεσμα που θα την κρατούσε ζωντανή θα ήταν η νίκη σε αυτόν τον αγώνα που είχε χαρακτήρα «do or die» και δεν έλεγε πραγματικά να τελειώσει.

Τρεις ώρες παιχνιδιού, 55 αγωνιστικά λεπτά και τρεις παρατάσεις - κάτι που συνέβη για τρίτη μόλις φορά στα 8 χρόνια της διοργάνωσης- δεν αρκούσαν για την Ένωση ώστε να φύγει νικήτρια από τον αγώνα. Τα συνεχή λάθη και τα χαμένα προβαδίσματα έδωσαν πολλές φορές την ευκαιρία στη Χολόν να επιστρέψει στο ματς και να πάρει και τη νίκη. Έτσι η ΑΕΚ πέταξε στα... σκουπίδια την διαστημική εμφάνιση του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας με 40 πόντους, αλλά και αποχαιρέτησε οριστικά πια το όνειρο των «8» του BCL.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την κεκλεισμένων των θυρών αναμέτρηση αρκετά… μουδιασμένα, όμως ο Τζόρνταν ΜακΡέι με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και ο Τσέισον Ραντλ με το τρίποντό του «ξύπνησαν» την Ένωση και της έδωσαν προβάδισμα (7-6).

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η ομάδα του Ηλία Ζούρου φόρτσαρε κι έτρεξε ένα εκπληκτικό 16-0 σερί για να φτάσει στο 16-6 περιορίζοντας σημαντικά την Χάποελ.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις απαραίτητες λύσεις στην άμυνα ζώνης και με αυτόν τον τρόπο απάντησαν με το δικό τους 7-0 σερί για το 16-13 δια χειρός του Χανότσι.

Η ΑΕΚ αντιμετώπιζε προβλήματα στα ριμπάουντ κι έτσι οι Ισραηλινοί είχαν την ευκαιρία να πλησιάσουν σε απόσταση βολής στο ματς μέσω του Αμίρ για το 23-22.

Με τρίποντο από τον Όμηρο Νετζήπογλου και δίποντο του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στο +6 τη διαφορά (30-24).

Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε την ΑΕΚ να έχει υποπέσει σε 9 λάθη και να τα έχει πληρώσει από τη Χάποελ που πλησίασε στο καλάθι (38-36) με τους Τζόρνταν ΜακΡέι και Δημήτρη Αγραβάνη να δίνουν σημαντικές λύσεις στην Ένωση.

Μετά την ανάπαυλα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο ματς και με ένα 6-0 σερί πέρασαν μπροστά ξανά μετά το πρώτο δεκάλεπτο (40-46).

Ο Ραντλ όμως, βρήκε το… χέρι του και με τρία διαδοχικά τρίποντα έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Ένωση (51-50).

Παρά τις εκλάψεις των Ραντλ και ΜακΡέι, η ΑΕΚ πραγματοποίησε ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο και  επέτρεψε στους παίκτες του Σερφ να βρουν ρυθμό και να πάρουν τα ηνία του ματς.

Στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο ο Κουζμίνσκας φτάνοντας στους 15 πόντους ήταν εκείνος που έδωσε ρυθμό στην επίθεση της ομάδας του κόουτς Ζούρου και την έβαλε ξανά σε θέση οδηγού (64-63).

Με το τρίτο του σερί καλάθι ο Μπαρνς έβαλε την Χάποελ μπροστά με +3 (66-69) και αποτέλεσε τον πιο «καυτό» παίκτη των φιλοξενούμενων.

Με τρίποντο ξανά «χτύπησε» ο Λιθουανός της ΑΕΚ στο 38' δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή (74-73).

Η βολή του Αγραβάνη για το 75-73 σε συνδυασμό με την καλή άμυνα της ΑΕΚ και το καθοριστικό καλάθι του ΜακΡέι έδωσαν στους «κιτρινόμαυρους» μία πολύ χρήσιμη ανάσα (77-73) στα 55'' πριιν το φινάλε.

Η πολύ σκληρή για να... πεθάνει Χάποελ Χολόν έβαλε τέσσερις σερί πόντους και μετά από λάθος του Χολ στην επαναφορά η ομάδα από το Ισραήλ είχε την ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη, όμως αστόχησε στις βολές ο ΜακΚόλ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (77-77).



Η ΑΕΚ έχασε μεν το +4 που είχε ως προβάδισμα στο τελευταίο λεπτό, αλλά είχε μια δεύτερη ευκαιρία για τη νίκη, στην παράταση.

Με τρίποντο του ΜακΡέι κι ένα ακόμη έμμεσο η Ένωση πήρε ξανά διαφορά τεσσάρων πόντων για το 85-81.

Ο Μισγκάβ έφερε το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία (85-85) με 1'05'' για το τέλος κι έβαλε και το τρίποντο για το προβάδισμα της Χάποελ 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος (85-88).

Το ματς είχε εξελιχθεί σε... θρίλερ με τον ΜακΡέι να αστοχεί για τρεις από τα οκτώ μέτρα, αλλά  ο Κουζμίνσκας (25 πόντοι) να κερδίζει το φάουλ και να ευστοχεί σε δύο βολές στα 12.4'' (89-90).

Ο Ραντλ ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές μετά από λάθος της Χάποελ και έφερε ξανά σε ισορροπία το παιχνίδι στο 90-90 στα 2.4'' πριν τη λήξη και του έξτρα χρόνου.



Ατέλειωτη ήταν η αναμέτρηση που οδηγήθηκε σε δεύτερη παράταση με τον εξωπραγματικό Κουζμίνσκας να κάνει μόνος του ένα σερί 10-0 για την ΑΕΚ και να φτάνει τους 36 πόντους για το 100-90. Δύο σερί τρίποντα του Κρόφορντ έφεραν την Χάποελ στο -2 (100-98) και οι δύο σερί βολές του Μισγκάβ έφεραν για πολλοστή φορά την ισορροπία (100-100) και το ματς οδηγήθηκε σε τρίτη παράταση.



Η ΑΕΚ έκανε την υπερπροσπάθεια, αλλά έβαλε τα χεράκια της κι έβγαλε τα... ματάκια της αφού μετά το τεράστιο καλάθι από το Χανόκι μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ η Χολόν πήγε στο +4 (106-110).

Απίστευτη εξέλιξη με τον Μισγκάβ να αστοχεί και στις 2 βολές, με την ΑΕΚ να έχει μια τελευταία ευκαιρία, αλλά με τον Καράμπελα να χάνει τη μπάλα και να κάνει φάουλ, που δίνει νέες βολές για τη Χάποελ Χολόν που εν τέλει πήρε και τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 38-36, 57-61, 77-77, 90-90, 100-100, 108-112

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0