Basket Talk

Προμηθέας Πάτρας - Μούρθια 79-78: Την λύγισε στο «σπίτι» του και... αγκάλιασε την οκτάδα! (video)

Προμηθέας Πάτρας - Μούρθια 79-78: Την λύγισε στο «σπίτι» του και... αγκάλιασε την οκτάδα! (video)

Με μία συγκλονιστική εμφάνιση, ο Προμηθέας Πάτρας νίκησε με 79-78 την υπερηχητική Μούρθια εντός έδρας και πλέον βρίσκεται μία… ανάσα από την πρόκριση, στα προημιτελικά του Basketball Champions League!

Ο απίθανος Προμηθέας πέτυχε σπουδαία νίκη (05/03, 79-78) απέναντι στην ισχυρή Μούρθια και με αυτό τον τρόπο «αγκάλιασε» το «εισιτήριο» στην οκτάδα του Basketball Champions League!

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου εντυπωσίασε κόντρα σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και με αυτό τον τρόπο ανέβηκε στο 3-1, ισοβαθμώντας με τους Ισπανούς στην 1η θέση του 4ου ομίλου.

Πλέον, οι Πατρινοί χρειάζονται μία νίκη στα εναπομείναντα παιχνίδια, για να «σφραγίσουν» και μαθηματικά την πρόκριση.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Οι άμυνες ήταν αυτές που κυριάρχησαν στην «εκκίνηση» του ματς, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 9-6, περίπου στα μισά της πρώτης περιόδου, αλλά τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν και να παίρνουν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου (13-16).

Οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της δεύτερης περιόδου (24-29), ωστόσο η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κατόρθωσε να επανέλθει στη συνέχεια και… πληρώνοντας με το ίδιο «νόμισμα» τους αντιπάλους της, προηγήθηκε με τρεις (39-36) στην ανάπαυλα.  

Ο απόλυτος κυρίαρχος της τρίτης περιόδου ήταν ο Προμηθέας που δεν έχασε σε κανένα σημείο του προβάδισμα και μπήκε με το υπέρ του +4 (59-55) στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο Χρυσικόπουλος έγραψε για τους γηπεδούχους το 61-55, όμως η Μούρθια απάντησε με ένα 7-0 (61-62) και προηγήθηκε. Το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστικό. Οι Πατρινοί βρίσκονταν πίσω με έναν πόντο (77-78), αλλά ο Χέιλ ευστόχησε 13’’ πριν το τέλος και με αυτό τον τρόπο χάρισε τη νίκη στον Προμηθέα.



Τα δεκάλεπτα: 13-16, 39-36, 59-55, 79-78. 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0