Basket Talk

Λαύριο - Καρδίτσα 76-57: «Καθάρισε» με τρομερό ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο και επέστρεψε με νίκη!

Λαύριο - Καρδίτσα 76-57: «Καθάρισε» με τρομερό ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο και επέστρεψε με νίκη!
Με «βομβαρδισμό» στο τέταρτο δεκάλεπτο, το Λαύριο ξεπέρασε το εμπόδιο της Καρδίτσας, επικρατώντας με 76-57 στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Με επιβλητικό ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο, το Λαύριο επικράτησε στην έδρα του με 76-57 της Καρδίτσας, για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα νευρικές, με το σκορ μετά από σχεδόν 6 λεπτά αγώνα να είναι στο 9-2 για τους γηπεδούχους. Η Καρδίτσα βρήκε ρυθμό και ούσα πολύ παραγωγική στο υπόλοιπο του πρώτου δεκαλέπτου, πέρασε μπροστά με 13-14.

Παρόμοια ήταν η εξέλιξη και στη δεύτερη περίοδο, με το Λάυριο να παίρνει ένα προβάδισμα πέντε πόντων (24-19), αλλά οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν και το τέλος του ημιχρόνου τους βρήκε μπροστά στο σκορ (28-31).

Με τους Θόρντον, Μουράτο και Γκρόμοβς να πρωταγωνιστούν, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν ως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, που ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο τρίποντο του Καστανέδα, για το 49-45, τη στιγμή που η Καρδίτσα είχε πλησιάσει στον πόντο (46-45).

Στην τέταρτη περίοδο είδαμε... άλλο ματς, με το ξέσπασμα του Λαυρίου να συνδυάζεται με ολικό μπλακ-άουτ της Καρδίτσας, και τη διαφορά να «εκτοξέυεται» ξαφνικά στους 15 πόντους (60-45) και το συνολικό σερί των γηπεδούχων να φτάνει στο 14-0. Γουάιτ και Μακάλουμ έδωσαν σκορ στους φιλοξενούμενους, που όμως δε βρήκαν ποτέ λύσεις στην άμυνα.

Ο Χόρλερ με τρίποντο τριάμισι λεπτά πριν το τέλος έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της ως τότε (70-53), με το υπόλοιπο του αγώνα να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων για το Λαύριο, μετρώντας από 10 έως 13 πόντους (Μουράτος, Χόρλερ, Καστανέδα, Μουρ, Θόρντον, ενώ ο Γκρόμοβς ήταν καθοριστικός, με 8 πόντους και 8 ριμπάουντ σε μόλις 18 λεπτά συμμετοχής. 

Από πλευράς Καρδίτσας, ξεχώρισε ο Γουάιτ, που σημείωσε double-double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Μακ προσέθεσε 13 πόντους, αν και αρκετά άστοχος (6/17 σουτ).

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 28-31, 49-45, 76-57.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0