Basket Talk

Ολυμπιακός: Μετατρέποντας τον «κρυπτονίτη» σε... υπερδύναμη! (video)

Ολυμπιακός: Μετατρέποντας τον «κρυπτονίτη» σε... υπερδύναμη! (video)

Αλήθεια, κατάλαβε κανείς τις απουσίες του Ολυμπιακού στο Κάουνας; Μάλλον όχι. Κρίνοντας μάλιστα από το αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» μετατρέπονται και πάλι σε… Λερναία Ύδρα!

Σχετικά Άρθρα

Ταξίδεψε στο Κάουνας με… αιμορραγία στη θέση των γκαρντ. Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Ναζ Μήτρου-Λονγκ είχαν τεθεί νοκ-άουτ. Η απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ γνωστή εδώ και αρκετό καιρό. Κι όμως, ήταν σαν να μην έλειψαν!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ της «καυτής» Zalgirio Arena, χωρίς διάθεση για αστεία. Το έδειξε από το πρώτο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, άρχισε το πραγματικό… πάρτι! Ακόμα κι αν ο αρχηγός του, Κώστας Παπανικολάου, ήταν απαραίτητο να αγωνιστεί με ένεση στη μέση!

Ο Τόμας Γουόκαπ, απόντων των συμπαικτών του, δεν ήταν απλώς «ρομπότ», αλλά… φονική μηχανή! «Έσπασε» κάθε κοντέρ, καταρρίπτοντας το προσωπικό του ρεκόρ σκοραρίσματος στην EuroLeague, με 22 πόντους κόντρα στην παλιά του ομάδα. Μέτρησε παράλληλα και 7 ασίστ.

Δεν ήταν μόνος του ωστόσο. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ, μετά το σπουδαίο τρίποντο (νίκης ουσιαστικά), απέναντι στη Μονακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πραγματοποίησε την πρώτη του πραγματικά μεγάλη εμφάνιση στη σεζόν, ίσως στο πιο κομβικό της σημείο. Με 20 πόντους, «διέλυσε» τα καλάθια των Λιθουανών, έχοντας φυσικά και το highlight της αναμέτρησης, με το coast-to-coast, πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το αποτέλεσμα ήρθε κάτι παραπάνω από εύκολα. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 95-76 (01/03), φτάνοντας στην τέταρτη διαδοχική τους νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τρίτη σερί μάλιστα μακριά από τον Πειραιά!

Για έναν μήνα περίπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έμοιαζε να έχει ηρεμήσει από τους τραυματισμούς, με εξαίρεση φυσικά τον Σέρβο σέντερ, που αναγκάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Λίγο πριν την επανέναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και τη διακοπή για τα «παράθυρα» των Εθνικών, η «κατάρα» ξαναχτύπησε.

Πλέον, οι Πειραιώτες συνήθισαν στα χτυπήματα. Δεν χρειάζεται να πέσουν για να σηκωθούν. Kι αυτό, διότι μάλλον πια δεν τα… νιώθουν καν! Τουλάχιστον αυτό φάνηκε στο γήπεδο, όπου τον περασμένο Μάιο είχαν «πληγωθεί» από το χέρι του Γιουλ.

Ο Ολυμπιακός εισέρχεται στο τελευταίο κρίσιμο διάστημα της σεζόν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νικά τους αντιπάλους του, νικά και την ίδια του την ατυχία. Έχει μετατραπεί για άλλη μια φορά, σε… Λερναία Ύδρα, αφού όσα πρόσωπα και να του αφαιρέσεις, βρίσκει τις λύσεις για να σταθεί όρθιος.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε και τον Μόουζες Ράιτ. Ήρθε πριν από περίπου έναν μήνα, για να καλύψει το κενό στη θέση των ψηλών και βρήκε άμεσα τη θέση του στο «παζλ» του Έλληνα τεχνικού. Κόντρα στη Ζάλγκιρις αγωνίστηκε για 13 λεπτά περίπου, όντας κομβικός, ιδίως στην τρίτη περίοδο όπου ο Ολυμπιακός «καθάρισε» επί της ουσίας το ματς. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους και χάρισε σπουδαίες ανάσες στον Μουστάφα Φαλ.

Από την αρχή της σεζόν, το πρόβλημα με τους τραυματισμούς ήταν ο «κρυπτονίτης» του Ολυμπιακού. Έχοντας μπει στον Μάρτιο του 2024, όχι απλώς δεν δείχνει να πονοκεφαλιάζει για αυτό, αλλά το έχει μετατρέψει και στην… υπερδύναμή του!

Και ποιος ξέρει τι κρύβει το μέλλον; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, έχουν ανταπεξέλθει σε κάθε «άθλο» που έχει εμφανιστεί στον διάβα τους!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0