Basket Talk

Ζάλγκιρις – Ολυμπιακός 76-95: Έκανε την παγίδα... περίπατο με «μαέστρο» Γουόκαπ! (video)

Ζάλγκιρις – Ολυμπιακός 76-95: Έκανε την παγίδα... περίπατο με «μαέστρο» Γουόκαπ! (video)
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να έχει από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και να κάνει μία σπουδαία εμφάνιση στη Λιθουανία ισοπεδώνοντας την Ζάλγκιρις με σκορ 76-95. Πρωτοστάτης των «ερυθρόλευκων» ήταν φυσικά ο Τόμας Γουόκαπ που ολοκλήρωσε το ματς με ρεκόρ καριέρας σε πόντους κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Η Ζάλγκιρις φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στο Κάουνας για την 27η αγωνιστική της EuroLeague και οι Πειραιώτες έριξαν στο… καναβάτσο τους Λιθουανούς με σκορ 76-95 καταφέρνοντας να πάρουν μία σημαντική για την συνέχεια και δύσκολη εκτός έδρας νίκη.

Οι πρωταγωνιστές πολλοί. Στο πρώτο μέρος ειδικά ξεχώρισε και μάλιστα με διαφορά ο Τόμας Γουόκαπ που ολοκλήρωσε το ματς με ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague 22 πόντων κόντρα στην παλιά του ομάδα, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ. Στην συνέχεια την... σκυτάλη πήρε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Μόουζες Ράιτ σημειώνοντας 11 πόντους με το απόλυτο 5/5 στα δίποντα και τέλος καταπληκτικό παιχνίδι έκανε και ο... εκρηκτικός Σακίλ ΜακΚίσικ με 20 πόντους (5/5 δίποντα και 2/3 τρίποντα) χαρίζοντας τα πιο θεαματικά highlight της βραδιάς. 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με αρκετά γρήγορο ρυθμό, αλλά και πολλή αστοχία, όμως αυτό άλλαξε όταν ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 0-8 έχοντας τον Μουστάφα Φαλ σε εξαιρετικό βράδυ και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Κίναν Έβανς είχε τους 9 από τους 11 πόντους της Ζάλγκιρις στο 11-17 στην προσπάθεια των Λιθουανών να απειλήσουν τους «ερυθρόλευκους» που όμως διατηρούσε το προβάδισμα και έδειχνε να πατάει καλά στο παιχνίδι.

Ο Ρόναλντ Σμιτς ήταν ο παράγοντας «x» της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι και αυτός που κυνήγησε την ισοφάριση κάνοντας μεγάλη ζημιά στην ρακέτα του Ολυμπιακού (23-23).

Οι Πειραιώτες είχαν τον Τόμας Γουόκαπ να τους κρατάει σταθερά μπροστά για το 25-30, όμως η Ζάλγκιρις με τρίποντο του Λουκοσιούνας για πρώτη φορά στο ματς κατάφερε το προσπέρασμά της (31-30). Ο Σμιτς συνέχιζε «καυτός» για τους Λιθουανούς και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους της αναμέτρησης ο Σακίλ ΜακΚίσικ χάρισε το highlight της βραδιάς, όταν διέσχισε όλο το γήπεδο για να κατεδαφίσει την αντίπαλη ρακέτα και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο πόντων (39-41).

Μετά την ανάπαυλα, το παιχνίδι συνέχισε να έχει διαστάσεις ντέρμπι, αλλά ο Γουόκαπ ήταν εκεί και ήταν «καυτός» από την περιφέρεια δίνοντας… ανάσα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (42-47).

Με την βοήθεια των Πίτερς, Παπανικολάου και Ράιτ ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην αναμέτρηση (45-56). Ο Μόουζες Ράιτ μέτρησε 5/5 δίποντα, όλα στο τρίτο δεκάλεπτο και ήταν εκείνος που πήρε την σκυτάλη στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε την ομάδα να φτάσει στο +15 (49-64). Ο Λούκας Λεκαβίτσιους με σουτ από τα 6.75 «ροκάνισε» τη διαφορά (56-66), όμως δεν άλλαξε κάτι αφού οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την υπεροχή τους.

Μετά το επιθετικό σεμινάριο των 28 πόντων που έδωσε ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο, έπρεπε να καταφέρει να διατηρήσει το μομέντουμ στην τελευταία και καθοριστική περίοδο. Έτσι κι έγινε δια χειρός του αρχηγού του, του Κώστα Παπανικολάου που με εύστοχο τρίποντο έβαλε τους Πειραιώτες στο +18 7λεπτά πριν το φινάλε οδηγώντας τους προς το σπουδαίο «διπλό» (61-79).

Ασταμάτητοι συνέχιζαν οι «ερυθρόλευκοι» που έτρεχαν ένα αναπάντητο σερί 0-8 με τον ΜακΚίσικ από την περιφέρεια να ανοίγει την... ψαλίδα της διαφοράς για το +21 (61-82) και δεν κοιτούσαν πλέον πίσω τους όσο κι αν προσπαθούσαν να μαζέψουν τα... σπασμένα οι Λιθουανοί.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-41, 56-69, 76-95

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0