Basket Talk

Ο Παναθηναϊκός... διέλυσε και αυτή την κατάρα: «Άλωσε» τη Μαδρίτη και θυμήθηκε τη Βαρκελώνη του 2013! (video)

Ο Παναθηναϊκός... διέλυσε και αυτή την κατάρα: «Άλωσε» τη Μαδρίτη και θυμήθηκε τη Βαρκελώνη του 2013! (video)
Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ Μαδρίτης «ξύπνησε» μνήμες από το παρελθόν!

Ήταν να... μη σπάσει η «κατάρα» της Ισπανίας για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μετά τη Βαλένθια, νίκησε και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «σπίτι» της και πραγματοποίησέ... άλμα 4άδας στη EuroLeague.

Πρόκειται για το δεύτερο φετινό «διπλό» της ομάδας του Εργκίν Αταμάν επί ισπανικού εδάφους και ενώ πριν από τη νίκη στη Λα Φοντέτα, σε παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου, το «τριφύλλι» μετρούσε 18 διαδοχικές ήττες στην Ισπανία!

Μάλιστα, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως οι «πράσινοι» έφτασαν σε δύο εκτός έδρας νίκες σε μία σεζόν στην ιβηρική χερσόνησο, για πρώτη φορά, μετά την αγωνιστική περίοδο, 2012-13!

Τότε (21/03/2013), ο Παναθηναϊκός είχε πάρει και την τελευταία νίκη του στη Μαδρίτη, επικρατώντας με 74-73 της «βασίλισσας» στο Wizink Center, για το Top-16 της EuroLeague.


Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 11 Απριλίου του 2013, ο Παναθηναϊκός, με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο, είχε νικήσει και την Μπαρτσελόνα (65-66) στο Palau Blaugrana, χάρη σε ένα μεγάλο σουτ τριών πόντων του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είχε... υπογράψει το «πράσινο» break (1-1), στα play-offs της διοργάνωσης.

Έκτοτε, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κατορθώσει να πανηγυρίσει σε μία σεζόν, δύο εκτός έδρας νίκες στην Ισπανία, κάτι το οποίο πέτυχε το βράδυ της 29ης Φεβρουαρίου του 2024, με το «διπλό» απέναντι στη Ρεάλ.  



Γιώργος Καπουκάκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0