Basket Talk

Μετά από 3.997 μέρες και 10 προπονητές, ο Παναθηναϊκός πήρε το «διπλό» στη Μαδρίτη! (video)

Μετά από 3.997 μέρες και 10 προπονητές, ο Παναθηναϊκός πήρε το «διπλό» στη Μαδρίτη! (video)

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε να πανηγυρίσει εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 2013 και από εποχές Αργύρη Πεδουλάκη, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να σπάσει την… κατάρα.

Ιστορικές στιγμές ζει ο Παναθηναϊκός φέτος κάνοντας το ένα κατόρθωμα μετά το άλλο.

Οι «πράσινοι» πέτυχαν το ακατόρθωτο, κάτι το οποίο δεν φανταζόταν κανείς και υπέταξαν τη «βασίλισσα» μέσα στο κάστρο της.

Η 27η αγωνιστική της EuroLeague σήμανε και τη λήξη της… κατάρας που διατηρούσε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, το «Τριφύλλι» δεν είχε καταφέρει να πανηγυρίσει καμία νίκη από τις 21 Μαρτίου του 2013 και το 73-74 κόντρα στην τωρινή πρωτοπόρο της βαθμολογίας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Έντεκα χρόνια μετά και έπειτα από δέκα αλλαγές προπονητών η ομάδα, πλέον, του Εργκίν Αταμάν πανηγύρισε τη νίκη στη Μαδρίτη με το εμφατικό 97-86 αναγκάζοντάς την στην πρώτη της φετινή εντός έδρας ήττα στη διοργάνωση, αφού μέχρι στιγμής είχε 13/13, κάτι που είχε να συμβεί από το 2013.

Τότε προπονητής των «πράσινων» ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης και στο ρόστερ τους υπήρχαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Τζέιμς Γκιστ, Κώστας Τσαρτσαρής και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που διέπρεψε με την Εθνική ομάδα στα παράθυρα του EuroBasket 2025.

Χρειάστηκε το πέρασμα των Φραγκίσκου ΑλβέρτηΙβάνοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Πασκουάλ, Πιτίνο, Βόβορα, Κάτας, Πρίφτη, Ράντονιτς και Σερέλη, για να έρθει ο Εργκίν Αταμάν και να πάρει με το «τέλειο παιχνίδι» και με το θράσος του τον αέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού βλέποντας αυτή την εικόνα της ομάδας δε μπορούν παρά να… ονειρεύονται για το καλύτερο δυνατό και δικαιωματικά.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0