Basket Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός AKTOR 86-97: Χρειάστηκαν 11 χρόνια κι ένας «διαστημικός» Λεσόρ καριέρας για να γραφτεί ιστορία! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός AKTOR 86-97: Χρειάστηκαν 11 χρόνια κι ένας «διαστημικός» Λεσόρ καριέρας για να γραφτεί ιστορία! (video)
Ο Παναθηναϊκός με την... ονειρική παράσταση του Ματίας Λεσόρ κατάφερε να κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης (86-97) στην έδρα της μετά από 11 ολόκληρα χρόνια δείχνοντας πως φέτος η ομάδα  του Εργκίν Αταμάν είναι για τα δύσκολα!

Η αγωνιστική δράση επέστρεψε στην EuroLeague μετά τη διακοπή για τα προκριματικά παράθυρα του EuroBasket 2025.

Έτσι στην πρώτη μέρα της 27ης αγωνιστικής η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό στη WiZink αρένα και ούτε που φανταζόταν αυτό που την περίμενε.

Το «Τριφύλλι» έγινε η πέμπτη ομάδα φέτος που την ανάγκασε σε ήττα και η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πανηγύρισε μία τεράστια νίκη ψυχολογίας μετά από 11 ολόκληρα χρόνια στην Μαδρίτη.

Ο «διαστημικός» Ματίας Λεσόρ με τα καρφώματά του και ρεκόρ καριέρας 26 πόντων και 7 ριμπάουντ με συνοδοιπόρους του τον Κώστα Σλούκα (16π. με 3/5 τρίποντα και 6 ασίστ) και τον Κέντρικ Ναν (17π., 7α.).

Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, που αντικατέστησε σχεδόν άμεσα τον Ματίας Λεσόρ, ήταν εκείνος που άνοιξε τον λογαριασμό στην αναμέτρηση, με τον Τζέριαν Γκραντ να ακολουθεί για το 0-4 των «πράσινων».

Έπειτα ακολούθησε ένα 8-0 σερί των γηπεδούχων δια χειρός Γκερσόν Γιαμπουσέλε που οδήγησε στο… ανέβασμα της Ρεάλ Μαδρίτης που περιόρισε την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στην άμυνα και την «πλήγωνε» από την περιφέρεια (16-9). Ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλευόταν τα λάθη της «Βασίλισσας» και την άφηνε να… χτίζει διαφορά σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο (18-11).

Στη δεύτερη περίοδο, οι «πράσινοι» μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια και ξεκίνησαν πολύ δυναμικά να «ροκανίζουν» τη διαφορά. Ο Κώστας Σλούκας έκανε την αρχή με τρίποντο και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ακολούθησε με δύο σερί καλάθια χτίζοντας το μομέντουμ του Παναθηναϊκού με 0-7 σερί (24-25).

Την σκυτάλη αμέσως μετά πήρε στα χέρια του ο Ματίας Λεσόρ που έβαλε απώτερο σκοπό να ριμάξει την ρακέτα των Μαδριλένων με τα συνεχόμενά του καρφώματα. Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία και η «πράσινη» τρέλα δεν σταματούσε για το 28-36 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ερνανγκόμεθ και Σλούκας έδωσαν για πρώτη φορά στο ματς διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα τους (32-43) και με την υπεροχή να διατηρείται υπέρ των φιλοξενούμενων οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά με τρίποντο από τον Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πτοήθηκε και με τη βοήθεια του Κοζέρ μείωσε στο καλάθι (48-50), για να έρθει ο Γιαμπουσέλε με κάρφωμα και να φέρει την ισοφάριση (50-50) και να χαρίσει το προβάδισμα στην ομάδα του (52-50).

Ο Κέντρικ Ναν με σουτ από τα 6.75 έδωσε μία επιθετική ανάσα στον Παναθηναϊκό με τον Λεσόρ να συνεχίζει ασταμάτητος διατηρώντας την διαφορά για τους «πράσινους» που έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με buzzer beater τρίποντο του Ναν για το 61-67.

Η είσοδος του Ντζάναν Μούσα στο τελευταίο δεκάλεπτο βοήθησε τη Ρεάλ Μαδρίτης να μειώσει στον πόντο την απόσταση (68-69) με ένα σερί 5-0 που έτρεξε με 7'38" να απομένουν για το φινάλε.Ο Ντίνος Μήτογλου... πάλευε εναντίον του διατηρώντας το μικρό προβάδισμα του Παναθηναϊκού, όμως ο MVP του Ιανουαρίου επέμενε για το 74-75.

Με τρίποντο και βολές ο Κώστας Σλούκας κράτησε τους «πράσινους» στο +6 και... πυροβόλησε ξανά από τα 6.75 δίνοντας ανάσα στην ομάδα του στα 3'32" πριν το τέλος. Με τους Καμπάτσο και Ταβάρες η «βασίλισσα» μείωσε ξανά στους 5 (80-85), όμως τότε ήρθε ο Μάριους Γκριγκόνις με μεγάλο τρίποντο για το 80-88.

Έτσι το αποτέλεσμα κρίθηκε και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη τετράδας, που ηταν και εκτός προγράμματος κόντρα στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας.


Τα δεκάλεπτα: 24-18, 36-45, 61-67, 86-97

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0