Basket Talk

Ολλανδία – Ελλάδα 72-74: Το «show» Τολιόπουλου νίκησε στο... θρίλερ! (video)

Ολλανδία – Ελλάδα 72-74: Το «show» Τολιόπουλου νίκησε στο... θρίλερ! (video)
Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να κόπιασε, να ίδρωσε και να αγχώθηκε, αλλά έκανε το 2/2 στα προκριματικά του EuroBasket 2025 με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τολιόπουλο κόντρα στην Ολλανδία (72-74).

Η Εθνική Ελλάδας φιλοξενήθηκε από την Ολλανδία στη Χάγη για την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του EuroBasket 2025 και έφυγε με τη νίκη κάνοντας το απόλυτο 2/2 στα παράθυρα.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν δικαιωματικά ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού μέτρησε 26 πόντους με 4/9 τρίποντα και 8 ασίστ καταγράφοντας ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα της Εθνικής.

Το πρώτο δεκάλεπτο η «γαλανόλευκη» έκανε σωστά την δουλειά της δίνοντας έμφαση στον τομέα που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους, την άμυνα. Με πρωτοστάτη τον Κώστα Αντετοκούνμπο που «κατέβασε τα ρολά» στους αντιπάλους του τρεις φορές μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη διατηρούταν σταθερά μπροστά στο σκορ (12-16).

Η δεύτερη περίοδος είχε εντελώς διαφορετική εικόνα για την Εθνική που είδε την Ολλανδία να βρίσκει απαντήσεις και να αλλάζει 180 μοίρες τη ροή του παιχνιδιού. Με ένα απίστευτο σερί 17-0 οι γηπεδούχοι όχι μόνο πέρασαν μπροστά, αλλά πήραν και διψήφιο προβάδισμα για το 31-18. Η αμυντική λειτουργία της Εθνικής είχε πληγεί και αντιμετώπιζε πρόβλημα και στα ριμπάουντ αφού οι Ολλανδοί είχαν μαζέψει 20 στο πρώτο μέρος, σε αντίθεση με τα 12 της Ελλάδας.

Η «γαλανόλευκη» μπόρεσε να… ροκανίσει τη διαφορά με τη βοήθεια του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη μειώνοντας στους 7 (39-32).

Μετά την ανάπαυλα, ο Βασίλης Τολιόπουλος με μακρινό τρίποντο έδωσε ξανά ρυθμό στην Εθνική (41-35), όμως οι γηπεδούχοι κράτησαν την υπεροχή τους με την ευστοχία τους από τα 6.75 (51-42). Δεν άρχισε να έρθει η ισοφάριση δια χειρός Δημήτρη Μωραΐτη για το 53-53.

Ο Τολιόπουλος, που βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά, με ακόμη ένα τρίποντο έβαλε την Ελλάδα ξανά σε θέση οδηγού (53-56), όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ολλανδία παρέμεινε πιεστική περνώντας και πάλι μπροστά με τη βοήθεια του Γιανίκ Φράνκε από τη γραμμή των βολών (63-62).

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έσβησε τα... φώτα στον Φράνκε με ένα απίστευτο μπλοκ και ο Καλαϊτζάκης έβαλε ξανά την Εθνική μπροστά (63-64). Με τρίποντο του Μωραΐτη η «γαλανόλευκη» πήρε ξανά προβάδισμα (68-69) και ο διεθνής ψηλός με ένα ακόμη εκπληκτικό μπλοκ εμπόδισε τους Ολλανδούς από το να βγάλουν την επίθεση.

Σε... θρίλερ εξελίχθηκαν τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να κάνουν λάθη και να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι και το τέλος, όπου ο Τολιόπουλος, που στην τέταρτη περίοδο είχε σιγήσει, έβαλε το καθοριστικό καλάθι για το 71-72 και με κάρφωμα του Μιχάλη Λούντζη γράφτηκε το τελικό 72-74

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 39-32, 58-62, 72-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0